Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zoo zverejnila hrozivé VIDEO: Ani nechcite vidieť, čo vylezie z vaku!

(Zdroj: Facebook/Australian Reptile Park)

SOMERSBY - Zoologická záhrada Australian Reptile Park v meste Somersby zdokumentovala a vzápätí zverejnila video, na ktorom sa z vajíčka liahnu pavúky. Jedinečný prírodný úkaz však viacerí hodnotia ako strašidelný a hororový, a to napriek tomu, že možno práve tieto osemnohé tvory v budúcnosti niekomu zachránia život.

Drobné pavúčiky vyliezajúce z vaječného vaku sú hlavnými aktérmi videa, ktoré zverejnila austrálska zoo. Zábery sú desivé najmä pre arachnofobikov, z desiatich takýchto vajíčok sa totiž populácia pavúkov v zariadení zvýši približne o tritisíc kusov.

Tento hmyz tu totiž používajú ako súčasť výskumného programu a z jeho tekutín vyrábajú protijed, ktorý pomáha zachraňovať životy po uštipnutí jedovatým pavúkom hadronyche modesta. Ich chov má tak obrovský význam, pretože ide o jedinú takúto výrobňu v Austrálii, kde za týmto účelom "doja" pavúky. 

VIDEO Mladík zbadal dieru v stene, chcel vedieť, čo v nej je: Keď TO vyliezlo von, striaslo ho

Naposledy takto vyrobená látka pomohla v roku 2017 zachrániť život desaťročného chlapca, ktorého uštipol jedovatý pavúk ukrytý v topánke. V tomto prípade muselo byť použitých až dvanásť ampuliek protijedu. Zamestnanci zoo všetkým, ktorým náhodou hadronyche modesta skríži cestu, odporúčajú, aby ho nezabíjali. Ak majú možnosť, mali by ho pomocou paličky či pravítka odchytiť do skleneného pohára. Tekutina z neho môže totiž poslúžiť na výrobu protijedu.  

Viac o téme: PavúkZoo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu