Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Pozrite na to monštrum! Ľudí fascinuje obrí vták: Alebo je to človek prezlečený za zviera?

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Reddit/NatureIsFuckingLit)

BRATISLAVA - Zoznámte sa s harpyou ovčiarkou, ktorá už na prvý pohľad zaujme svojou veľkosťou. Vďaka svojmu vzhľadu sa stála populárnou na internete. Treba však pamätať na to, že ide o dravca a aj napriek svojmu pôvabnému vzhľadu je lepšie zostať v strehu.

Harpya opičiarka je skutočne pozoruhodný vták. Pôsobí masívne a hrdo, nehovoriac o jej obrovských pazúroch. Niet divu, že sa stala hitom internetu. Na Reddite získala už takmer stotisíc pozitívnych reakcií za menej než 24 hodín. Niektorí ľudia si dokonca myslia, že je to človek prezlečený za vtáka. Nechcú veriť tomu, že nejaký vták môže narásť do takýchto rozmerov. 

FOTO Pozrite na to
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reddit/NatureIsFuckingLit)

Môže sa zdať, že harpya je mierumilovný vták, no opak je pravdou. Ide o dravca, ktorý sa vyskytuje v dvoch druhoch - americkom a papuánskom. Harpye sa živia opicami, dikobrazmi, vtákmi, hadmi či jaštericami.

FOTO Pozrite na to
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Ide o najväčšieho a najdravšieho vtáka, ktorý žije sa nachádza v dažďových pralesoch po celom svete. Harpye patria medzi najväčšie druhy orlov na Zemi. Ich rozpätie krídel môže dosiahnuť až 224 centimetrov, no napriek tomu vážia len štyri až deväť kilogramov. Na celom svete ich v dôsledku neustále sa zmenšujúceho sa biotopu zostalo menej ako 50 000. 

Viac o téme: VtákDravecHarpya
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu