Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Maria (61) prežíva nekontrolovateľné orgazmy: Pri týchto činnostiach sa objavujú najčastejšie

Maria dúfa, že liečba v Londýne jej pomôže Zobraziť galériu (2)
Maria dúfa, že liečba v Londýne jej pomôže (Zdroj: profimedia.sk)

GLASGOW - Šesťdesiatjedenročná Maria verejne pretriasa svoje problémy, ktoré sa začali u nej prejavovať po rutinnom lekárskom vyšetrení. Absolvovala ho pred dvomi rokmi a odvtedy vraj trpí nekontrolovateľným sexuálnym vzrušením a často končí orgazmom. Tieto pocity sa jej prihlásia v každodenných situáciach a nepríjemne jej komplikujú život.

Maria verejne prehovorila o svojej diagnóze, pretože zúfalo hľadá riešenie problému, ktorý je veľmi neobvyklý a navyše poriadne zahanbujúci. Všetko sa začalo v septembri 2017, kedy absolvovala rutinnú prehliadku v nemocnici v Glasgowe. Odvtedy ju sužuje sexuálne vzrušenie a orgazmy, ktoré sa najčastejšie objavujú počas jazdy autom. Tieto stavy vraj prežíva aj pri používaní eskalátorov a pri turbulenciách v lietadle. Vyvrcholenie ju zaskočilo aj na koncerte kanadskej speváčky Shanie Twain.

Maria (61) prežíva nekontrolovateľné
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Matka dospelých detí tvrdí, že spomínané pocity u nej nevyvoláva žiadna sexuálna túžba. "Niekedy mám pocit, že sedím na mravenisku. Je to veľmi nepríjemné a nepredvídateľné," hovorí Škótka, ktorej stačí prejsť autom po výmoľoch a okamžite pociťuje silné vzrušenie. Lekári jej už diagnostikovali pretrvávajúcu poruchu genitálnej vzrušenosti (PGAD) spôsobenú poškodením pudendálneho nervu. Za všetko vraj môže lekár, ktorý neopatrne manipuloval s prístrojmi počas lekárskej prehliadky pred dvomi rokmi. "Z kvality života mi toto všetko odoberá 90 percent. A zvyšné percentá čakám, kedy sa to znovu prihlási," povedala zúfalá vdova. Musela už zanechať aj prácu dobrovoľníčky, pretože vzrušujúce pocity zažívala vždy pri zvýšenej fyzickej aktivite. 

Fascinujúce ZMENY, ktoré sa dejú s vaším telom počas sexu: Zažívate ich aj vy?

Marii by mohla pomôcť liečba botoxom. Iné možnosti, vrátane gélov na znecitlivenie, fyzioterapie panvového dna a steroidových injekcií aplikovaných priamo do jej klitorisu, sa ukázali ako neúčinné. Po všetkých absolvovaných zákrokoch začala nakoniec trpieť aj inkontinenciou. Podľa nej je šokujúce, že ju zmrzačilo lekárske vyšetrenie a teraz jej nevie nikto pomôcť. Doma v Škótsku sa liečiť nemohla, pretože táto krajina nemá špecialistu na diagnózu, ktorá postihuje približne jedno percento žien. Žiadala preto o konzultácie v zahraničí, ale tie jej boli zamietnuté. "Preskúmali sme a vyčerpali všetky možnosti liečby dostupné pre túto pacientku a nie sme schopní zmierniť ich príznaky," uviedol hovorca komisie Národného zdravotného servisu. Marii nakoniec ponúkli služby špecialistu v Londýne, tak teraz dúfa, že jej pomôže. 

Viac o téme: OrgazmusPretrvávajúca porucha genitálnej vzrušenosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu