Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Lovec stratených pokladov sa potápal v jazere: O tom, čo vylovil, sníval 13 rokov

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Youtube/WZDX News)

BOSTON - Po trinástich rokoch potápania sa v bostonských jazerách a rybníkoch našiel Luke Berube cenné mince, šperky či pracku z koloniálnych topánok zo 17. storočia. Jeho dlhoročný sen sa splnil až v momente, keď našiel starý prsteň a podarilo sa mu vypátrať jeho majiteľa, s ktorým sa dokonca osobne stretol.

Hľadanie stratených pokladov je pre 29-ročného Luka koníčkom, nehovoriac o momentoch, keď sa stretne s pôvodnými majiteľmi nájdených artefaktov. Dlhé roky dúfal v to, že raz nájde takzvaný "stredoškolský prsteň", ktorý si nechávajú pri príležitosti ukončenia štúdia zhotoviť absolventi stredných škôl či univerzít.

V júni sa mu to konečne podarilo. Pomocou detektoru kovov našiel pánsky prsteň s modrým kameňom a zlatým hrebienkom zo 60. rokov minulého storočia. Na prsteni boli vyryté slová "Brána nebies" a tiež iniciálky WJW. Keďže prsteň mal niekoľko záchytných bodov, mladík dúfal, že bude vedieť vypátrať jeho majiteľa. 

VIDEO Lovec stratených pokladov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/WZDX News)

Čoskoro sa dozvedel, že Brána nebies bola malá katolícka stredná škola v južnom Bostone. V roku 2009 ju zatvorili a vlani dokonca zbúrali kvôli výstavbe parkoviska. Berube na absolventskej facebookovej stránke zverejnil fotografie prsteňa. V priebehu niekoľkých hodín ho kontaktovala Christine Wadelová, ktorá tvrdila, že prsteň patril jej otcovi. "Bola nadšená z toho, že som našiel prsteň jej otca. Ja som bol tiež nadšený, pretože osoba, ktorej prsteň patrí, je stále nažive," hovorí Luke. 

VIDEO Lovec stratených pokladov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/WZDX News)

Majiteľ prsteňa, 77-ročný William Joseph Wadel, prezradil, že koncom 50. rokov ho daroval svojej vtedajšej priateľke, no tá ho stratila. "Je neuveriteľné, že môj stredoškolský prsteň ležal v rybníku vyše päťdesiat rokov a Luke ho teraz našiel," poznamenal Wadel. 

Viac o téme: PotápačPrsteňJazeroObjav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu