Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Matka sa zobudila v noci, lebo zo stropu kvapkala voda: Strašný nález v kúpeľni

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Amber Rummels)

LLANDAF - Vyšetrovanie bolestivej rodinnej tragédie, kedy vlani v decembri zomrela len osemnásťročná Amber Rummelsová, je už uzatvorené. Podľa záverečnej správy dievčina, ktorú našli mŕtvu vo vani v dome jej rodičov vo Walese, skonala na náhlu kardiálnu smrť. Podľa lekárov má toto ochorenie u mladých ľudí narastajúci charakter.

Štyridsaťštyriročná Anita Lewisová prišla koncom minulého roka o svoju dcéru Amber, keď ju našla mŕtvu vo vani. Zobudila sa uprostred noci, lebo z objímky na lustri kvapkala voda. Zašla preto do kúpeľne a keď videla, ako sa spod dverí valí voda, bolo jej jasné, že sa niečo deje. "Amber ležala vo vani, nehýbala sa. Hlavu mala ponorenú pod hladinou a z kohútikov sa valila voda," spomína Anita. Dcéru vytiahla von a okamžite jej začala podávať prvú pomoc. Pokračovala dovtedy, kým neprišli záchranári. Amber sa síce ešte prebrala, ale po štyroch dňoch zomrela. 

Matka sa zobudila v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Amber Rummels)

Vyšetrovanie v dome nepotvrdilo súvislosť medzi smrťou tínedžerky a zlyhaním elektrického prúdu. Vo vani plával exfoliator na ošetrovanie tváre, ale ten ju neusmrtil, nemohol spôsobiť elektrický šok. Dievčina mala síce na tvári zopár popálenín, ale tie jej spôsobila horúca voda z kohútika. Pitevná správa potvrdila, že príčinou úmrtia bola náhla kardiálna smrť. Amber skolabovala a zomrela na kombináciu hypoxického poranenia mozgu a pneumónie. "Arytmia ju pravdepodobne zastihla pri kúpeli a ona sa utopila," uviedol patológ Meleri Morgan. 

Matka sa zobudila v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Amber Rummels)

Podľa štatistík počet mladých ľudí s touto diagnózou neustále rastie. "Nerozumiem tomu, ako sa to mohlo stať Amber. Bola aktívna, usmiata, nikdy sa na nič nesťažovala a ešte v ten deň pracovala v reštaurácii. Je hrozné, že nám odišla," dodal otec zosnulej Steven. 

Viac o téme: UtopenieZástava srdcaKardiálna smrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu