Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Dovolenka z pekla: Muž (66) sa nakazil na Cypre, takmer sa z neho stal invalid

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

STAINTON - Bývalý hasič sa učí znova chodiť, na dovolenke na Cypre totiž prekonal vážnu chorobu. Začal trpieť hnačkou a únavou, preto po príchode domov zašiel k doktorovi. Výsledky ukázali, že trpí dvoma druhmi kampylobaktérie a E.colibaktériou, ktoré sa najčastejšie vyskytujú pri otrave jedlom.

Šesťdesiatšesťročný Charles Johnson vlani na začiatku decembra spoločne so svojou manželkou Julie navštívil Cyprus. Nešlo však o žiadnu dovolenku snov; ešte počas nej totiž začal trpieť hnačkami a neustálou únavou. Po príchode do Veľkej Británie sa symptómy ešte zhoršili.

Lekári zistili, že za všetkým stoja baktérie. Situácia sa zhoršila v momente, keď sa Charles nedokázal postaviť na nohy. Následne mu bol diagnostikovaný vzácny Guilliain-Barreov syndróm, ktorý napáda nervy a môže viesť až k paralýze. V nemocnici strávil asi desať týždňov. 

FOTO Dovolenka z pekla:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

V súčasnosti vyzýva právnikov, aby mu pomohli získať odpovede a spravodlivosť po jeho strašnom utrpení. "Neviem, ako sa to stalo. Mám pocit, že na isté odpovede mám právo a chcem vedieť, či som mal šancu vyhnúť sa tej nočnej more," vysvetlil Angličan. 

FOTO Dovolenka z pekla:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Hovorca spoločnosti RSD Travel, cez ktorú Johnson na Cyprus cestoval, vyhlásil, že sťažnosť eviduje. Dodal však, že agentúra sa nesmie vyjadrovať k prebiehajúcim právnym prípadom.

Viac o téme: DovolenkaCyprusBaktériaNákaza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu