Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Upratovač v autobuse našiel hotový poklad: Ešte prekvapivejšie je to, čo s ním urobil

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Youtube/Chicago Tribune)

LONDÝN - Veľké prekvapenie si počkalo na upratovača autobusu v Londýne, ktorý našiel počas svojej služby tučnú obálku plnú bankoviek. Napriek tomu, že si mohol prilepšiť o slušnú sumu, svoj nález čestne vrátil. To, či sa už prihlásil majiteľ hotovosti, nie je doteraz známe.

Predmety a stopy, ktoré nachádzajú v autobusoch upratovači, nie sú vždy príjemné a svedčia o tom, že hygienické návyky niektorých cestujúcich sú naozaj nechutné. Lenže nález, na ktorý narazil nemenovaný zamestnanec londýnskej spoločnosti Cordant Cleaning, bol viac ako príjemný. Tučná obálka povaľujúca sa na dlážke autobusu bola totiž plná peňazí v celkovej hodnote 300 000 libier (zhruba 350 000 eur).

Upratovač v autobuse našiel
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Oveľa častejšie naši zamestnanci nachádzajú nechutné a odporné veci, ktorých sa musíme urýchlene zbaviť. Náš personál je však prísne vyškolený a vie, ako s takýmito vecami zaobchádzať," uviedol šéf spoločnosti Guy Pakenham. Meno poctivého nálezcu, ktorý obálku odovzdal polícii, však neuviedol. Známe nie je ani to, či sa prihlásil majiteľ hotovosti.

Pakenham využil príležitosť a prostredníctvom médií požiadal cestujúcich, aby v autobusoch nezanechávali biologické stopy a predmety, ktoré nemajú čo robiť v prostriedkoch verejnej hromadnej dopravy. "Bežne sa stáva, že v autobusoch nachádzame zubné protézy utopené vo zvratkoch, použité kondómy či hygienické potreby žien. Medzi nájdenými vecami nechýbali ani sexuálne hračky, tehotenské testy a použité plienky," dodal. 

Viac o téme: PeniazeAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu