Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

FOTO Bábätko vyvolalo rozruch na pôrodnej sále: Otvorilo ústa a lekári zostali ohromení

Bethany s Avery na rukách Zobraziť galériu (3)
Bethany s Avery na rukách (Zdroj: profimedia.sk)

BLACKPOOL - Mamička Bethany Greenová rieši so svojou štvortýždňovou dcérou starosti, s ktorými sa bežne iné bábätká stretávajú až oveľa neskôr. Jej dieťatko sa totiž stalo najmladším pacientom na zubnej klinike Genix Healthcare v anglickom Blackpoole, kde mu budú operačne odstraňovať natálny zub.

Narodenie malej Avery vyvolalo poriadny rozruch už na pôrodnej sále. Zdravé, takmer trojkilogramové dievčatko, sa totiž narodilo s mliečnym zubom. 

FOTO Bábätko vyvolalo rozruch
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Pediater mi odporučil, aby som všetko konzultovala so zubárom," povedala osemnásťročná matka Bethany. Štvortýždňové bábätko sa tak stalo najmladším pacientom na zubnej klinike Genix Healthcare, kde mu zub vyrastajúci zo spodnej časti ďasna chirurgicky odstránia. 

FOTO Bábätko vyvolalo rozruch
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Zubár bol veľmi prekvapený, zavolal aj študenta a prezerali si ústa mojej dcérky," smeje sa tínedžerka. "Natálne zuby sú výnimočné a je potrebné ich odstrániť z viacerých dôvodov. Môžu sa kedykoľvek uvoľniť a zadusiť bábätko, prípadne vyvolať zápal," vysvetľuje detský dentista Richard Welbury. A keďže Bethany Avery dojčí, musí to byť pre ňu veľmi bolestivé. Odstránením zúbku sa zároveň vytvorí priestor pre zdravý rast mliečnych zubov.

Viac o téme: BábätkoZub
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu