Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Študent (†20) zjedol päť dní staré špagety: Na druhý deň ráno bol mŕtvy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRUSEL - Dvadsaťročného Belgičana našli mŕtveho v posteli po tom, čo zjedol pokazené zvyšky špagiet. Tie boli položené v kuchyni asi päť dní, napriek tomu si ich mladík zohrial a zjedol. Odišiel športovať, no o polhodinu bol späť doma so silnou bolesťou hlavy, brucha a nevoľnosťou.

Jesť zvyšky jedla, ktoré nie sú bezpečne uložené v chladničke alebo čudne zapáchajú, sa skutočne nevypláca. Študent AJ za túto chybu zaplatil svojím vlastným životom, keď zjedol päťdňové zvyšky špagiet položené v kuchyni na pracovnej doske. O polhodinu sa u neho objavili prvé príznaky, bolela ho hlava a brucho.  Následne niekoľko hodín zvracal, okolo polnoci si išiel ľahnúť v nádeji, že zaspí. O jedenásť hodín neskôr ho rodičia našli v posteli mŕtveho. 

Študent (†20) zjedol päť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Pitva preukázala, že zomrel na následky otravy jedlom, ktorú spôsobila baktéria bacillus cereus. Tá vytvára spóry, ktoré produkujú toxíny. Mladík nevoľnosť liečil tak, že pil veľa vody. Jedlo preskúmalo Národné referenčné laboratórium pre výskyt otravy z jedla, ktoré zistilo, že jedlo bolo také jedovaté, až spôsobilo zlyhanie študentovej pečene. 

David (40) zjedol obľúbenú pochúťku a prišlo mu zle: FOTO O pár dní neskôr nastalo hotové peklo

AJ zomrel ešte v roku 2008. Prípad ale nedávno pripomenul americký časopis Žurnál klinickej mikrobiológie. "Veľa ľudí konzumuje cestoviny, ktoré majú deň alebo dva a nič im nie je. Ale dávajte pozor, ak to čudne zapácha, je vždy lepšia voľba vyhodiť to, ako potom trpieť následky," upozornili odborníci. 

Viac o téme: SmrťOtravaCestoviny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu