Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na ženu (†35) čakala krutá smrť v kontajneri: Keby toto vedela, nikdy by tam nevliezla

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TORONTO - Krutá smrť čakala na nemenovanú ženu v zbernom kontajneri na šatstvo v kanadskom Toronte. Polícia už vylúčila cudzie zavinenie. Tento prípad je ďalším smutným pokračovaním siedmich podobných incidentov, ktoré boli zaznamenané na území Kanady pred štyrmi rokmi.

Zberné kontajnery na šatstvo sa obzvlášť v zimnom období stávajú lákadlom pre bezdomovcov, ktorí v nich hľadajú šatstvo alebo útočisko pred krutými mrazmi. Takto zrejme rozmýšľala aj tridsaťpäťročná žena, keď vliezla do jedného z nich v Toronte. Našli ju tam zamestnanci charity, ktorí okamžite privolali hasičov. Tí museli do kovového kontajneru vyrezať otvor, cez ktorý ju následne vytiahli von. Lekár už mohol konštatovať len smrť. 

Na ženu (†35) čakala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Ide už o ôsmy podobný prípad zaznamenaný na území Kanady. Mnohé charitatívne organizácie po prvých podobných incidentoch pred pár rokmi tieto kontajnery prestali využívať a zvolili iné spôsoby zberu textilu. Posledný prípad rozvíril diskusiu o tom, či sa z ulíc nevytratia úplne všetky. "Všetko to zatvorte a dajte preč," vyjadrila sa Loretta Sundstromová, ktorej dcéra zahynula v rovnakom kontajneri pred štyrmi rokmi. 

Na ženu (†35) čakala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Zberné nádoby na šatstvo síce vyzerajú na prvý pohľad veľmi nedostupne a bezpečne, ale množiace sa prípady úmrtí svedčia o tom, že tí, ktorí sa chcú dostať k ich obsahu alebo preniknúť dovnútra, to napokon aj tak dokážu. Aktivisti pomáhajúci bezdomovcom už vyzvali odborníkov, aby prepracovali existujúcu koncepciu kontajnerov tak, aby už nepredstavovali hrozbu pre sociálne najzraniteľnejšiu vrstvu obyvateľstva. "Pri navrhovaní dizajnu sme sa nikdy nezaoberali myšlienkou, že v kontajneroch bude niekto hľadať útočisko na spanie," pripustil profesor Ray Taheri z University of British Columbia.

Viac o téme: KanadaBezdomovecSmrťKontajner na šatstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu