Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Muž bol osamelý, a tak si kúpil rozkošné šteniatko: Po pár týždňoch sa zo psa vykľul...!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PEKING - Istý Číňan poňal podozrenie, že s jeho šteniatkom nie je niečo v poriadku, pretože si všimol, že neuteká ako pes. Nemýlil sa, doma totiž choval nie psa, ale potkana! Predajca, od ktorého ho kúpil, ho pekne oklamal.

Osamelý administratívny pracovník bol osamelý, tak sa rozhodol, že si kúpi psa, aby mu robil spoločnosť. Zohnal ho za lacný peniaz od miestneho chovateľa. Ako ale jeho domáci miláčik rástol, začal mať podozrenie o tom, či je to naozaj pes. Správal sa zvláštne a vôbec vraj nebežal ako pes. Zmätený majiteľ sa preto obrátil s prosbou o pomoc na sociálnu sieť, kde zverejnil aj fotku svojej štvornohej kreatúry s veľkými ušami a krátkymi nohami. Krátko nato bolo zviera identifkované; ide o potkana bambusového, hlodavca, ktorý bežne žije v južnej Číne, Vietname a na Barme.

Potkan bambusový (ilustračné foto)
Zobraziť galériu (2)
Potkan bambusový (ilustračné foto)  (Zdroj: YouTube)

Ako prezráda už jeho pomenovanie, živí sa prevažne bambusom a korienkami rastlín a možno ho nájsť v lesoch a trávnatých oblastiach. Dorastá do dĺžky až pol metra, pričom takmer polovicu z toho predstavuje chvost. Keď sa muž dozvedel, že namiesto psa má doma potkana, okamžite ho dal preč. 

Viac o téme: PesČínaPotkan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu