Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Yellowstonskom národnom parku vybuchol gejzír: Vyvrhol hnus na FOTO

(Zdroj: Youtube/Geyser Observation And Study Association)

WASHINGTON - Predstavitelia Yellowstonského národného parku na svojich stránkach informovali o nezvyčajne silnej erupcii jedného z gejzírov. Čo je ale ešte nezvyčajnejšie sú predmety, ktoré z neho vďaka tomu vyleteli na povrch. Zbierka je naozaj pestrá - od detského cumľa až po cement.

Gejzír známy ako Ear Spring (Jarné ucho) vybuchol v polovici septembra, pričom voda vytryskla až do výšky deväť metrov. Ide o jeho najväčší výtrysk za posledných šesťdesiat rokov. Okrem tisícov litrov vody ale zo seba vyvrhol aj odpad, ktorý sa tam vďaka nezodpovedným turistom hromadil desiatky rokov. Ide napríklad o mince, cigaretové ohorky, cumlík z prvej polovice 20. storočia, cementový blok či plastové príbory. 

Tento prípad opätovne dokazuje necitlivosť turistov k prírode, ktorí v nej neustále nechávajú hromady smetí. Pracovníci parku návštevníkov v tejto súvislosti varovali, že odpad môže gejzír vážne poškodiť. "Cudzie predmety horúcim prameňom a gejzírom škodia. Nabudúce, keď dôjde k eurupcii Ear Spring, dúfame, že nevyvrhne nič iné, len kamene a vodu," napísali na Facebooku. 

Viac o téme: OdpadGejzírErupciaYellowstonský národný park
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu