Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Po rokoch rozlúštili záhadu mŕtveho na Matterhorne: Bohatý mladík, po ktorom márne pátral brat

Matterhorn
Matterhorn (Zdroj: Getty Images)

RÍM/PARÍŽ - Talianski kriminalisti rozlúštili záhadu muža, ktorého telo sa pred trinástimi rokmi našlo na talianskej strane alpského vrcholku Matterhorn. Na základe facebookovej výzvy sa prihlásila príbuzná mŕtveho, informoval minulý týždeň denník La Repubblica. Tragicky zosnulým bol Francúz, ktorý bol nezvestný od roku 1954.

Talianska polícia pred časom na Facebooku vyzvala verejnosť, aby pomohla s identifikáciou neznámeho muža, ktorého telo vydal pred rokmi alpský ľadovec. Zhruba po mesiaci sa jej prihlásila žena z Paríža, ktorá podľa opisu spoznala, že ide o jej strýka. Tridsaťpäťročný úradník francúzskeho ministerstva financií Henri Joseph Leonce Le Masne zmizol 26. marca 1954, po tom, ako sa vydal na túru na Matterhorn. Jeho brat Roger ho hľadal medzi Turínom a Cervíniou na úpätí hory štyri týždne, potom to vzdal. 

Práve Rogerova dcéra Emma Nassemová sa dopočula o výzve polície. Svojho uja spoznala na základe opisu, podľa ktorého bol 1,65 metra vysoký, nosil okuliare, mal na sebe zelený sveter a pri sebe lyže značky Rossignol a kovové paličky, ktoré si vtedy mohol dovoliť len málokto. Po prvej predbežnej identifikácii na základe fotografie, ktorú Nassemová vyšetrovateľom poskytla, sa podarilo totožnosť mŕtveho potvrdiť na základe testov DNA. 

Telo viac než šesťdesiat rokov nezvestného Francúza má byť teraz prevezené do Paríža, kde ho jeho 94-ročný brat plánuje pochovať. Podľa Emmy bol jej otec "dojatý, ale hlavne prekvapený", že sa po rokoch dozvedel o osude svojho zmiznutého brata. 

Viac o téme: SmrťMatterhornZáhada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu