Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na ženu (53) v nákupnom centre zhodili deti vozík: Od majiteľa vysúdila závratnú sumu

Marion Hedgesová Zobraziť galériu (2)
Marion Hedgesová (Zdroj: profimedia.sk)

NEW YORK - Američanka Marion Hedgesová ako odškodnenie za ťažké zranenia spôsobené nákupným vozíkom, ktorý na ňu zhodili z nadzemného parkoviska dve deti, dostane 45 miliónov dolárov (takmer 40 miliónov eur). Rozhodla o tom porota. Päťdesiattriročná žena, ktorá je v New Yorku známa svojimi charitatívnymi aktivitami, verdikt privítala a označila ho za koniec veľmi dlhej cesty.

Cestujúci zažili na výletnej lodi dva týždne pekla: FOTO katastrofy, na ktorú v živote nezabudnú

Incident sa stal v októbri 2011 v nákupnom centre v newyorskej štvrti Harlem, kde Hedgesová pri príležitosti sviatku Halloween kupovala sladkosti pre deti zo sociálne slabých rodín. Keď prechádzala popod rampu, ktorá obchodný dom spája s nadzemnými garážami, dopadol na ňu nákupný vozík. Ten pre zábavu z ochodze zhodili dvaja chlapci, ktorí vtedy mali 12 a 13 rokov, za čo im bola nariadená liečba v ústave pre deti s problémovým správaním.

Na ženu (53) v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Hedgesová uviedla, že chlapcov neobviňuje, lebo to bol následok faktu, že nemali iné možnosti, ako tráviť voľný čas. Naopak zažalovala majiteľa nákupného centra a tiež tamojšiu bezpečnostnú agentúru, pretože podľa nej prehliadali sťažnosti ľudí, ktorí hlásili, že deti menia stredisko na malú vojnovú zónu. Majiteľ aj agentúra sa proti verdiktu odvolali.

Časť peňazí chce Hedgesová venovať istému centru pre deti a mládež, aby podporila jeho programové aktivity. Rodina tiež tvrdí, že incident bol pre ňu mimoriadnou finančnou záťažou a že si musela požičať peniaze.

Viac o téme: ZranenieNákupný vozíkSúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu