Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

TENISKA rozdelila internet na dve skupiny: Akej je farby? Po tomto si už ničím nebudete istí

Teniska neurčitej farby Zobraziť galériu (2)
Teniska neurčitej farby (Zdroj: Twitter)

BRATISLAVA - Fotka tenisky, ktorá sa objavila na sociálnej sieti, spustila vlnu reakcií užívateľov. Tí sa nedokážu zhodnúť na tom, akej sú farby. Mnohí si pri tejto príležitosti spomenuli na podobnú optickú ilúziu, ktorá zamestnávala ľudí zhruba pred tromi rokmi.

Fotografia tenisky rozdeľuje užívateľov sociálnej siete, ktorí sa už od minulého roku nevedia dohodnúť na tom, akej je farby. Po tom, ako na obrázok nedávno upozornila rozhlasová stanica B-Rock FM, diskusia opäť ožila. Niektorí z užívateľov sú presvedčení o tom, že teniska je ružovo-biela, iní zas tvrdia, že má sivo-zelenú farbu.

TENISKA rozdelila internet na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

Vysvetlenie je pritom úplne jednoduché, pretože dôvod spočíva v rozdielnosti vnímania farieb. "Každý mozog je iný, neexistujú dvaja ľudia, ktorí by sa úplne zhodli na vnímaní podnetov zvonka. A farby nie sú žiadnou výnimkou. Aj keď sa viacerí zhodnú na odtieni, sýtosť farby aj tak vníma každý po svojom," vysvetľuje jeden z užívateľov, prečo je okolo farebnosti tenisky toľko dohadov. 

Keď sa zadívate na VIDEO, optická ilúzia zmizne: Ľudia sú z toho vydesení

​Podobná diskusia sa objavila na internete aj v roku 2015. Kým jedna skupina komentujúcich tvrdila, že na fotografii vidí bielo-zlaté šaty, podľa iných boli modro-čierne. 

Viac o téme: TeniskaHádankaOptická ilúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu