Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Otrasný čin turistu na VIDEU: Cez plece si prehodil delfína a potom... preboha!

Čínsky turista si prehodil cez plece umierajúceho delfína.
Čínsky turista si prehodil cez plece umierajúceho delfína. (Zdroj: YoTube/AB News)

ČÍNA - Návštevníkom pláže Jang-c’-ťiang sa prvého mája naskytol otrasný pohľad na čínskeho turistu, ktorého za jeho počin odcudzuje celý svet. Keď príliv vyvrhol na piesočnatú pláž telo umierajúceho delfína, turista si ho bez hanby prehodil cez plece a odkráčal s ním preč, akoby sa nechumelilo.

Incident z 1. mája, ktorý sa odohral na čínskej pláži Jang-c’-ťiang, otriasol celým svetom. Veľké vlny vyvrhli na breh telo pravdepodobne umierajúceho delfína, okolo ktorého sa okamžite zhromaždil dav vystrašených návštevníkov. Tí tvrdia, že žívočích sa prestal hýbať v momente, keď k nemu pristúpil Číňan, ktorý si ho prehodil cez plece a odkráčal do svojho auta. Delfína vložil do kufra a odišiel.

Jeden zo svedkov incidentu zalarmoval políciu, ktorá ich následne všetkých vypočula. Jeden z prítomných povedal, že delfín musel byť po vyplavení už mŕtvy, pretože sa nehýbal a na tele mal viditeľné rany. Iní si zasa myslia, že ešte javil známky života.

Tak či onak, podľa čínskych zákonov je prísne zakázané delfíny loviť, predávať či vlastniť ich mŕtve telá.

Po neznámom páchateľovi bolo vyhlásené pátranie. Tamojšia polícia informovala, že páchateľovi hrozí trest odňatia slobody, pričom čínske úrady jeho výšku neupresnili.

Viac o téme: Delfín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu