Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Žena si vypýtala účet v reštaurácii, zostala zhrozená: Za TOTO mám vážne platiť?!

Na účte vidno extra poplatok za syr Zobraziť galériu (2)
Na účte vidno extra poplatok za syr (Zdroj: Twitter)

LONDÝN - Návštevníčka jednej londýnskej reštaurácie ostala zhrozená po tom, ako jej čašník priniesol účet. Nachádzala sa totiž na ňom položka, ktorá tam podľa ženy nemala čo robiť. Kuchár ale tvrdí, že je všetko v poriadku a nechápe cirkus, ktorý okolo toho vznikol.

Rosie Frenchová, ktorá pracuje ako kuchárka a foodblogerka, nedávno zašla na večeru do reštaurácie Ombra Bar and Restaurant v londýnskej štvrti Hackney, kde si okrem iného objednala cestoviny tagliatelle a k tomu parmezán. 

FOTO Žena si vypýtala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Ostala ale veľmi nepríjemne prekvapená, keď si ho potom našla na účte a musela zaň zaplatiť 1,50 libry (1,7 eura). Nahnevalo ju najmä to, že o extra poplatku nebola vopred informovaná. Účet si odfotila a zverejnila na Twitteri. 

Väčšina ľudí súhlasí s Rosie a tvrdí, že poplatok za syr bol prehnaný. Zareagovali v tom duchu, že o chvíľu sa bude platiť už aj za soľ či korenie. Iní užívatelia zas poznamenali, že reštaurácia si očividne berie príklad z leteckej spoločnosti Ryanair, ktorá je tiež známa svojimi extra poplatkami za všetko. 

Šéfkuchár Mitshel Ibrahim ale nevidí na poplatku za syr nič zlé. Argumentuje tým, že parmezán je drahý a keď si ho zákazník objedná, je logické, že zaň musí aj zaplatiť. "Nie je to len tak nejaký starý syr, ale 36-mesačný Vacche Rosse Parmigiano Reggiano," uviedol s tým, že v menu je navyše jasne napísané, že sa podáva za extra príplatok. Ľudí ale týmito slovami nepresvedčil a stále si myslia, že poplatok bol prehnaný. Nuž, nech Rosie v tom prípade radšej nechodí na Slovensko, pretože v tunajších reštauráciach sa už pomaly platí aj za to, že tam idete na záchod. 

Viac o téme: ReštauráciaLondýnúčet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu