Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Život po smrti: Miliardár (32) sa nechá zabiť a jeho mozog prenesú do počítača

Sam Altman
Sam Altman (Zdroj: Twitter/sama)

USA - Bizarná vedecká technológia a doslova neuveriteľná podnikateľská činnosť. Existuje spoločnosť, ktorá vám zaručí nesmrteľnosť, a to tak, že najskôr zomriete. Váš mozog po smrti nakrája na plátky tenké ako papier a následne ich preskenuje a uloží do počítača. Najšialenejšie na tom je, že to skutočne funguje.

Spoločnosť Nectome je naozaj lídrom vo svojom odbore obore. Ako jediná dokázala zachovať mentálne vedomosti mŕtveho človeka. Ľudský mozog ako taký dokáže preniesť do digitálnej podoby. Nectome sa zatiaľ rozbieha a usilovne pracuje na zdokonalení. Momentálne svoju službu predáva formou predobjednávky, ktorá je vyčíslená na sumu 10-tisíc dolárov (cca 8100 eur).

Najnovšie svet obletela správa, že 32-ročný miliardár Sam Altman sa predobjednal. Po uhradení spomínanej čiastky je 25. v poradí na čakacej listine. Altmanovi bolo vysvetlené, že najprv musí zomrieť. Tesne po smrti bude jeho mozog nakrájaný na ultra tenké plátky, približne ako papier, ktoré sa následne preskenujú a uložia do počítača.

Hawking prehovoril, čo bolo pred Veľkým treskom: Takto kedysi vyzeral vesmír!

Cieľom spoločnosti je dokázať v počítači uložiť všetky ľudské asociácie a spomienky. Zmluva, ktorú podpisuje klient so spoločnosťou, je formulovaná ako asistovaná samovražda. Dosiaľ je povolená v piatich amerických štátoch a prioritnou podmienkou je, že daný klient musí byť buď smrteľne chorý alebo mu musí zostávať maximálne šesť mesiacov života.    

Spoločnosti sa zatiaľ podarilo celú praktiku absolvovať na mozgu ženy, ktorá bola dve hodiny po smrti. Firma Nectome informovala, že celý proces digitalizácie trval zhruba šesť hodín. Podotkli, že hľadiac na tzv. čerstvosť mozgu sa im podarili neuveriteľné výsledky. Aj napriek čiastočnému poškodeniu mozgu dokázali preskenovať jeho značnú časť. No firma priznala, že nedokáže povedať, či je to dostačujúce na opätovné oživenie v budúcnosti.

Viac o téme: MozogNesmrteľnosťNectome
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu