Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dôchodca vyhral v lotérii obrovský balík, teraz to ľutuje: Zruinovalo mi to život

Daniel teraz ľutuje, že vôbec niečo vyhral
Daniel teraz ľutuje, že vôbec niečo vyhral

MOTHERWELL - Danielovi Millarovi priniesla výhra v lotérii všetko možné, len nie šťastný a spokojný život. Po vytriezvení z výherného opojenia prišlo kruté prebudenie v podobe predvolania na sociálny úrad. Nadšený dôchodca totiž akosi pozabudol na svoje povinnosti vyplývajúce zo zákona.

Po tom, ako Miller (63), ktorý pochádza zo Škótska, vyhral vlani v septembri 80 000 libier (cca 91-tisíc eur), sa jeho peniažky rozkotúľali veľmi rýchlo. Doprial si dve dovolenky v Španielsku, niečo rozdelil medzi najbližšiu rodinu a zvyšok investoval do svojho bývania.

Takýmto tempom míňania boli ale už o dva mesiace neskôr všetky peniaze preč a Daniel už len spokojne spomínal na dovolenku a tešil sa, že pomohol svojim najbližším. Pod vplyvom výhernej eufórie však zabudol na jednu podstatnú vec - svoju výhru neohlásil sociálnemu úradu. Kvôli nízkemu dôchodku totiž čerpal príspevok na bývanie a uplatňoval si úľavu na daniach. Lenže výhrou sa jeho finančné pomery zlepšili, a teda stratil aj právo na tieto benefity. To, že nič neoznámil, mu úradníci neskôr dôkladne spočítali. Až tak dôkladne, že je teraz senior v mínuse.

Žena (46) sa omylom stala milionárkou: Stačila chvíľa a o rozprávkovú výhru by prišla!

"V decembri ma predvolali na úrad s tým, že na mojom účte je 80-tisíc libier, takže strácam nárok na akékoľvek výhody, ktoré som mal. Už v čase predvolania bol ale môj účet prečerpaný, tak nechápem, prečo to urobili," vysvetľuje Millar. Bránil sa síce neznalosťou zákona, ale tá ho nijako neospravedlňuje. Úrady svoje rozhodnutie o stiahnutí finančných benefitov odôvodnili tým, že vyhraté peniaze na účte boli a vďaka nim stratil nárok na akékoľvek výhody. 

Dôchodca vyhral v lotérii
Zobraziť galériu (1)

"Výhra mi vlastne nič dobré nepriniesla, vôbec som nevedel, že mám niečo niekomu oznamovať," povzdychol si Daniel. Ako bývalý zamestnanec bezpečnostnej služby poberá mesačný dôchodok vo výške 350 libier a k tomu týždenný príspevok 1,80 libry. Rodinný príjem veľmi nenavýši ani mzda jeho manželky. Ako opatrovateľka zarobí týždenne 62 libier. 

Viac o téme: Výhra v lotérii
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu