Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pár si adoptoval z útulku prasiatko na FOTO: Namiesto nového domova ho čakal hrozný osud

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

OTTAWA - Kanadských ochrancov zvierat pobúril osud prasaťa, ktoré si v jednom z útulkov vybral istý muž so svojou partnerkou. Zatiaľ čo vedenie útulku presvedčili, že sa vietnamské prasa bude u nich doma mať dobre, o pár týždňov zviera zabili a zjedli. Organizácia spravujúca útulok sa snažila docieliť ich potrestanie, podľa polície však žiadne kanadské zákony neporušili.

VIDEO Dedinčania zostali v nemom úžase: Ošípanej sa narodil mutant

"Keď sme sa to dozvedeli, prvou reakciou bol šok. Zlomilo nám to srdce," povedal zamestnanec organizácie proti krutému zaobchádzaniu so zvieratami z provincie Britská Kolumbia (SPCA) Leon Davis televízii CBC. "Ku všetkým zvieratám, ktoré prejdú našou starostlivosťou, si vytvoríme puto."

Prasa Molly bolo jedným z desiatok zvierat svojho druhu, ktoré skončili v starostlivosti útulkov spravovaných touto organizáciou kvôli tomu, že ich pôvodní majitelia týrali. Pár z mesta Duncan si Molly vyhliadol a adoptoval 19. januára. Ošípané sú stále populárnejšími domácimi miláčikmi a aj Molly sa mala stať jedným z nich. Minulý týždeň však organizácia zistila, že ju stretol smutný osud. Noví majitelia ju údajne nedokázali vycvičiť, a tak ju zjedli.

Podľa denníka The Huffington Post organizácia kontaktovala políciu, ktorá konštatovala, že zákon by bol porušený len vtedy, keby zviera zabili nehumánnym spôsobom. To sa však nestalo, a tak pár nebude nijako potrestaný. Mená dvojice sa ocitli na čiernej listine útulkov a zrejme už nebudú môcť adoptovať žiadne zviera.

Viac o téme: PekáčZvieraPrasaútulokOchrancovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu