Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kráska (23) cvičila vo fitku, od krku dolu ochrnula: Stalo sa TO pri brušákoch...

Marcelle je už znovu vo forme Zobraziť galériu (3)
Marcelle je už znovu vo forme (Zdroj: Facebook)

SAO JOSE DO RIO PRETO - Mladú Brazílčanku pripravil úraz v posilňovni takmer o možnosť chodiť. Zlomený stavec v krčnej chrbtici ju na istý čas paralyzoval, ale našťastie sa veľmi dobre zotavila. Zverejnením svojho príbehu chce všetkých upozorniť, aby pri cvičení mysleli predovšetkým na svoju bezpečnosť.

Športom k trvalej invalidite - toto príslovie sa v prípade 23-ročnej Marcelle Mancusovej ukázalo ako takmer pravdivé. Vo fitku nie je žiadnym nováčikom, cvičí pravidelne už roky, no napriek tomu mala úraz, ktorý ju na pol roka posadil na invalidný vozík. "Bol to bežný tréning. Na šikmej lavičke som cvičila brušáky. Nebol tam tréner, tak som si nohy zachytila o podložku," spomína na osudový moment spred dvoch rokov. 

Dievčina (23) sa zobudila na druhý deň po žúrke a nemohla sa hýbať: Najhoršia správa v živote

Nohy sa jej však pri cvičení vyšmykli a ona spadla rovno na hlavu. Zostala tam ležať a vôbec sa nemohla hýbať. Pri páde si totiž zlomila piaty krčný stavec a poškodila miechu. Bola úplne paralyzovaná. Po prevoze do nemocnice museli pacientku operovať a lekári jej do krku vložili titánovú doštičku, ktorú pripevnili šiestimi skrutkami. Diagnóza znela - tetraplegia. 

Kráska (23) cvičila vo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Lekári boli pesimistickí a Marcelle varovali, že je tu možnosť, že zostane na vozíku už navždy. No časom sa veci začali vyvíjať k lepšiemu. "Chytala som sa akejkoľvek možnosti, ktorá mi dávala nádej, že budem chodiť. Začala som s fyzioterapiou a už týždeň po operácii som hýbala prstami na rukách a nohách." 

Kráska (23) cvičila vo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Mesiac po nehode urobila prvé kroky. Vďaka trpezlivosti a fyzioterapii po pol roku začala Mancusová chodiť. "Keď som sa prišla poďakovať lekárovi, povedal mi, že moja vďaka patrí Bohu, pretože sa stal malý zázrak," usmieva sa kráska, ktorá už opäť cvičí a užíva si život. "Dávajte si vždy na seba pozor a nezabúdajte, že zdravie je to najcennejšie, čo máme. Veľa ľudí si to ale uvedomí až vtedy, keď ho stratí."

Viac o téme: OchrnutieTetraplegia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu