Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Expert prezradil, prečo by ste NIKDY nemali skladovať čokoládu v chladničke

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

AUCKLAND - Novozélandský expert na čokoládu radí všetkým jej milovníkom, čomu je potrebné sa vyhnúť, aby ste nezničili jej úžasnú chuť a nepokazili si pôžitok pri vychutnávaní. Čo teda treba robiť, aby nám aj naďalej spríjemňovala život a mohli sme sa z nej tešiť?

Horká, mliečna, horúca, zabalená v pestrofarebných obaloch ako súčasť desiaty, ale aj uložená v škatuľkách s nádychom luxusu podávaná ako darček pre tých, ktorých chceme obdarovať, potešiť alebo prejaviť vďaku. Hovorí sa, že dobrou a kvalitnou čokoládou nemôžete nič pokaziť a niektorí tvrdia, že jej nikdy nie je dosť.

Expert prezradil, prečo by
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Marko Erd)

Hrozivé varovanie vedcov: O 30 rokov možno úplne vymizne najobľúbenejšia pochúťka ľudstva

Ak si však chcete vychutnať jej jedinečnú chuť, vyhnite sa skladovaniu v chladničke. Pokiaľ to bežne robíte a po vyložení z nej čokoládu okamžite konzumujete, pripravujete sa o veľa. Podľa odborníka na túto sladkú pochúťku Luka Owena Smitha skladovanie čokolády v chladničke odoberá z jej skvelej chuti a robí z nej doslova nudnú potravinu. "Vychladená čokoláda vôbec neuvoľňuje svoju prirodzenú chuť, je úplne iná a vy sa oberáte o pôžitok z nej. Pri vysokých teplotách sa síce topí a skladovanie v chladničke je nevyhnutné, ale nejedzte ju hneď po tom, ako ju z nej vyložíte. Radšej chvíľu počkajte," radí. 

Expert prezradil, prečo by
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Ak uchovávate v chladničke váženú čokoládu, vždy by ste ju mali mať dôkladne zabalenú v plastovej nádobe alebo vo fólii, aby nenapáchla od ostatných potravín. "Ideálna teplota pre skladovanie čokolády je od 10 do 20 stupňov Celzia," dodáva Smith. 

Viac o téme: Čokoláda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu