Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Týranie, aké nemá obdobu: Z toho, čo urobila hyena z Ruska psíkovi, sa chce zvracať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MOSKVA - Krutý majiteľ zámerne zmrazil svojho psíka tak, že naň vylieval studenú vodu a nechal ho trpieť vonku pri mínus 32 stupňoch Celzia. Záchranárom sa podarilo dostať ku kňučiacemu zvieratku, kým bolo ešte nažive, ale takmer úplne pokryté ľadom. Srdcervúce zábery ukazujú bielu fenku s otvorenými vystrašenými očami, ako labkou prosí o vyslobodenie z mrazivého pekla. Otrasný prípad sa odohral v Jakutsku, na najchladnejšom mieste na svete.

Policajtom sa v Komárne naskytol hrozný pohľad: FOTO Na dvore rodinného domu našli mŕtve psíky

Zvyšok drobného telíčka bol primrazený pevne k zemi počas doterajšej najchladnejšej noci. Aktivistom sa podarilo úbohé zvieratko vyslobodiť a ponáhľali sa s ním k veterinárovi, ale aj napriek zúfalému úsiliu sa ročnú fenku nepodarilo zachrániť. Aby viac netrpela, museli ju utratiť.

Fotografie a video nie sú vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou!

"Tie oči, nikdy na ne nezabudnem. Už ste niekedy videli človeka, ktorý chce žiť, ale vie, že umiera? Ten pes mal presne tie isté oči, všetko pochopil, len to nevedel dať najavo," uviedla pre The Siberian Times jedna z dobrovoľníčok, podieľajúca sa na záchrane.

Aktivisti požadujú podať žalobu proti majiteľovi a pod petíciu sa podpísalo 10 000 Rusov. "Jedna vec je, keď váš pes zomrie, ale tento človek má kopec detí. Dnes nechal pri svojho dome zomrieť svojho psa a zajtra sa to isté môže stať jeho deťom," tvrdí dobrovoľníčka.

Identita majiteľa psa nebola zverejnená, ale údajne už v minulosti psa zanedbával. Aktivisti sa tiež sťažujú na nečinnosť polície v prípade a politiku miestneho starostu, ktorý chce vyčistiť mesto od nežiadúcich psov za každú cenu, takže zelenú dostalo aj kruté zaobchádzanie.

Do prípadu sa už zainteresoval aj moskovský poslanec Sergej Bojarsky, ktorý požaduje trestné stíhanie vlastníka zvieraťa.

Viac o téme: PesTýranieĽadMráz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu