Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Muž otriasol ruským internetom: Samouk vykoval sochu Putina, padnete z nej na zadok

Vladimir Putin na Sibíri
Vladimir Putin na Sibíri (Zdroj: SITA / Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Astrachánsky sochár-samouk dokázal doslova otriasť ruským internetom - a to vlastnoručne vykovanou sochou Vladimira Putina, v ktorej sa prezidentova podoba prelína do okrídleného medveďa. Viktor Kropačov do diela, ktoré nazval Um, duša a sila, investoval všetok talent i celú dotáciu, ktorú dostal na rozjazd vlastného podnikania čoby umelecký kováč, poznamenal server Newsru.com.

Horúca správa z Ruska! Putina chce vo voľbách poraziť táto sexica: Oznámila to v pikantnom VIDEU

Putinova metamorfóza v medveďa s anjelskými krídlami má symbolicky zobrazovať Rusko, ktorému prezident vládne. Ľavou nohou medveď drví orla čoby zahraničných nepriateľov a v labkách drží jesetera čoby symbol Astrachánu, mesta ležiaceho pri Kaspickom mori, asi 1300 kilometrov juhovýchodne od Moskvy.

Ryba má tiež vyjadrovať Putinovu dobrotu a oduševnenosť, veď predsa pred pár rokmi pri návšteve Astrachánu a okolia vypustil do rieky jeseterí poter, vysvetlil autor.

Niektorí kritici na sociálnych sieťach píšu, že autor stvárnením Putina s medvedími pazúrmi, ale bez svalov "dokonale vystihol vnútorný svet ruského vodcu". Socha zatiaľ stojí na jednom dvore v juhoruskom Astracháne, ale jej tvorca sníva o tom, že dielo daruje priamo Putinovi.

Viac o téme: SochaKováčSochárVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu