Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nutella zmenila svoju receptúru: Jej milovníci sú pohoršení, je to snáď 1. apríl?!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: vo)

HAMBURG - Spoločnosť vyrábajúca Nutellu potvrdila špekulácie o tom, že zmenila jej receptúru. Milovníci tohto lieskovcového krému sú zhrození, nezostáva im nič iné, len si na novú chuť zvyknúť. Keby to aspoň bolo pre dobro veci, ale podľa všetkého bude krém ešte menej zdravý ako doteraz.

Firma Ferrero, ktorá Nutellu vyrába, priznala, že vynovila pôvodnú receptúru na základe podnetu od Nemeckej spotrebiteľskej skupiny.

Na Facebookovej stránke Centrum pre ochranu spotrebiteľa v Hamburgu oznámilo, že každý pohár Nutelly teraz obsahuje 8,7% práškového odstredeného mlieka, na rozdiel od pôvodnej receptúry, ktorá obsahovala len 7,5%. „Kvalita a všetky ostatné charakteristiky Nutelly zostávajú rovnaké,” uviedlo centrum.

S vynovenou receptúrou sa automaticky zmenilo aj sfarbenie čokoládového krému. „Farba novej Nutelly je svetlejšia, keďže obsahuje väčšie množstvo práškového mlieka, ktoré do určitej miery nahradilo kakaový prášok.” Spoločnosť Ferrero však nie je povinné zverejniť množstvo kakaa vo vynovenom kréme. 

Nutella zmenila svoju receptúru:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/DPA)

Mnohí milovníci Nutelly na sociálnych sieťach vyjadrili svoje zúfalstvo a pohoršenie. Marina Daydreamerová napríklad napísala: „Firma Ferrero zmenila recept na Nutellu, pridala viac cukru a znížila percento tuku a pravdepodobne znížila aj obsah kakaa. Je to snáď 1. apríl?”

Nutella naozaj zvýšila podiel cukru, ktorý teraz pokrýva viac než polovicu jej obsahu. Z pôvodných 55,9% v novej receptúre obsahuje až 56,3% cukru. Vynovenú Nutellu odmietla Maďarská agentúra pre bezpečnosť potravín, pretože podľa ich názoru je menej krémová ako Nutella, ktorá sa predáva v Rakúsku. Európska komisia, ktorá je súčasťou Výkonného kontrolného orgánu EÚ, uviedla, že členským štátom poskytne milión eur na zlepšenie testovania kontroly kvality s cieľom zistiť nedostatky v produktoch.

Viac o téme: Nutella
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu