Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

PODVOD v priamom prenose? Divákov šokoval pohľad na lotériu, pozrite na tie čísla!

Odohral sa v lotérii podvod? Zobraziť galériu (3)
Odohral sa v lotérii podvod? (Zdroj: YouTube)

DUBLIN - Diváci televíznej súťaže v Írsku ostali v šoku po tom, ako sa na jednej loptičke objavili dve čísla. Je to podľa nich jasný dôkaz o tom, že súťaž je zmanipulovaná a ide o podvod, kedy sa už dopredu rozhoduje o tom, komu poputuje výhra.

Televízna súťaž Lotto Plus 1, ktorá sa vysiela na írskej televízii RTE, sa ocitla pod paľbou kritiky. Existuje totiž vážne podozrenie, že sa v nej podvádza. Počas sobotňajšieho žrebovania vyskočila z osudia loptička, na ktorej boli vyobrazené dve odlišné čísla - 33 a 38. Už keď sa dostala do priesvitnej rúrky, bolo tieto čísla jasne vidieť. 

PODVOD v priamom prenose?
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Ohromení diváci sa okamžite zaujímali o to, ako je to možné. Podľa organizátorov sa ale žiadna chyba nestala a išlo len o optickú ilúziu spôsobenú odrazom svetla. Okrem loptičky s číslom 38 sa v osudí nachádzali čísla 1, 4, 29, 45 a 46 a bonusové číslo 26. "Ako môžu byť šance na výhru v Lotte férové, keď na jednu loptičku dáte dve odlišné čísla?" pýtal sa jeden z divákov. 

PODVOD v priamom prenose?
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

"Národná lotéria by chcela uistiť svojich hráčov, že sobotňajšia hra Lotto Plus 1 bola férová. Odraz svetla počas nakrúcania spôsobil ilúziu, že sa na loptičke nachádzajú dve čísla. Nesnažíme sa nikoho oklamať. Striktne kontrolujeme hmotnosť a veľkosť loptičiek aj každé číslo pred jeho nakreslením na loptičku. Tento proces, rovnako ako samotné kreslenie, nezávisle od seba kontrolujú naši audítori," uviedla hovorkyňa lotérie. 

Viac o téme: PodvodLotériaLottoOptická ilúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu