Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Turisti si nedajú pokoj: VIDEO utrpenia tuleňov, na ktoré sa nedá pozerať

Aj tak dopadli niektoré zvieratá.
Aj tak dopadli niektoré zvieratá. (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Video ukazuje kolóniu spanikárených tuleňov, ktoré sa hádzali cez okraj útesu v snahe ujsť pred hlučnými turistami. Dokonca vidno aj mláďatá, ako skáču z výšky približne štyroch metrov, pričom sa niektoré z nich na skalách poriadne poudierajú. Odborníci varujú, že zvieratá si takto môžu poškodiť plutvy, čo by viedlo k ich záhube, pretože by nemohli plávať a loviť potravu. Zábery majú byť výstrahou pre tých, ktorí nevedia, ako sa majú v prírode správať.

Turisti na pobreží prišli o rozum? Kvôli SELFIE utrápili na smrť mláďatko delfína

Klip zachytený na ostrove St. Mary, severne od Whitley Bay v anglickom North Tyneside odhaľuje podľa portálu metro.co.uk alarmujúce dôsledky rušenia divokých zvierat ľudskou činnosťou. Hovorkyňa ochranárov, ktorí kontrolujú tulene, vydala varovanie pre všetkých návštevníkov a vyzvala ich, aby cicavce obdivovali potichu z vnútra majáku.

Zvieratá sa inak dostávajú do stresu a nemôžu si dostatočne oddýchnuť. Ak sa takéto situácie stávajú opakovanie, znižuje to šancu tuleňov zostať zdravé a dokonca aj ich šancu na prežitie. Hrozba zranenia na skalnatom mieste je veľmi vysoká. Ako nasvedčujú získané zábery, ochranári si rozhodne nevymýšľajú.

Viac o téme: VideoTuristiPanikaTulene
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu