Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pár (†20,†21) chcel osláviť narodeniny v divočine: Po troch mesiacoch došlo k hroznému nálezu

Joseph Orbeso a Rachel Nguyenová Zobraziť galériu (3)
Joseph Orbeso a Rachel Nguyenová (Zdroj: FB, KTLA)

KALIFORNIA - Rachel Nguyenová (†20) a Joseph Orbeso (†21) zmizli v Národnom parku Joshua Tree v Kalifornii 28. júla. Začali po nich pátrať po tom, čo sa neodubytovali v hoteli a stále mali na izbe svoje veci. Polícia ich auto našla v blízkosti obľúbenej turistickej trasy nazývanej Maze Loop. Záchranné zložky ich však hľadali márne. Až po troch mesiacoch, v nedeľu, objavili telá mladého muža a ženy vďaka stope pozostávajúcej z odhodených fliaš od vody a obalov z potravín.

Svetoznámy horolezec (†27) nedokázal pomôcť priateľke z lavíny: Urobil fatálny krok

Otec Josepha Orbesa, ktorý sa zúčastnil pátrania, potvrdil, že telá patria stratenému páru. Pre KABC dodal, že ich našli stúlených v objatí. "Veril som, že ich nájdem. Nevedel som kedy, ale dnes som dostal svoju odpoveď. Dúfam, že teraz už môžu oddychovať v pokoji," dodal zdrvený rodič.

Pár (†20,†21) chcel osláviť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB, KTLA)

Väčšinu Národnáho parku Joshua Tree tvorí divočina, ktorá čelí extrémnym teplotám, najmä v letných mesiacoch. V deň, keď pár zmizol, oblasť zasiahli takmer 38-stupňové horúčavy.

"Trasa, na ktorej sa našli stopy, naznačuje, že dvojica mohla chodiť v kruhoch, čo nie je nezvyčajné, keď sa ľudia stratia," povedal hovorca národného parku Georg Land.

Pár (†20,†21) chcel osláviť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB, KTLA)

Priateľ Austin Young (23) vysvetlil, že pár odišiel do prírody osláviť Racheline narodeniny. Josepha označil za muža vo veľmi dobrej fyzickej kondícii, ktorý sa len tak nevzdáva.

Viac o téme: SmrťTuristikaNárodný park Joshua Tree
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu