Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Najchladnejšie miesto Slovenska: V kryokomore je -160 °C

Petra Ciráková (28) našla odvahu vojsť do kryokomory, aj keď jej z tváre na chvíľu zmizol úsmev. Zobraziť galériu (2)
Petra Ciráková (28) našla odvahu vojsť do kryokomory, aj keď jej z tváre na chvíľu zmizol úsmev. (Zdroj: Nový Čas)

BANSKÁ BYSTRICA - Je tam ako na severnom póle! Na najstudenšom mieste Slovenska dosahuje teplota aj v týchto dňoch takmer mínus dvesto stupňov Celzia! Navyše pobyt v banskobystrickej kryokomore pomáha pri ťažkostiach.

Liečba chladom je podľa jedného z majiteľov kryokomory Martina Ruska veľmi účinná. Vstúpiť do miestnosti so suchým vzduchom a teplotou až mínus 160 stupňov Celzia môžu takmer všetci. „Každému pred tým odmeriame tlak,“ vysvetľuje Rusko.Komora môže uškodiť ľuďom chorým na srdce, onkologickým pacientom či ľuďom s vysokým tlakom.

Spočiatku je pobyt v ľadovej komore obmedzený na necelé dve minúty, po niekoľkých vstupoch tam však možno zostať tri minúty. Potom nasleduje zahriatie organizmu na stacionárnych bicykloch a príjem tekutín. „Počas pobytu v kryokomore sa telo regeneruje stokrát rýchlejšie ako mimo nej,“ hovorí o prednostiach Martin Rusko.

Teplota v kryokomore je rozložená do štyroch úrovní, iná je vo výške hlavy ako vo výške nôh. Ak sa na pobyt v mrazivej komore neodhodláte, je možné absolvovať lokálnu kryoterapiu. Pri nej vám bude odborník prudko ochladzovať boľavé miesto vášho tela.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu