Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Žena (30) pri menštruácii trpela silnými bolesťami: Hrôzostrašný dôvod na FOTO

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

ITANAGAR - Neuveriteľných päťdesiat myómov mala vo svojej maternici žena z Indie. Lekári jej odporúčali hysterektómiu, no nakoniec sa im maternicu podarilo zachrániť, takže v budúcnosti bude môcť mať vlastné deti.

Tridsaťročná pacientka trpela silnými menštruačnými bolesťami a počas cyklu neprimerane krvácala. Dokonca jej musela byť kvôli nadmernej strate krvi podaná infúzia, uviedol gynekológ z nemocnice Ramakrishna Mission. Až neskôr lekári zistili skutočný dôvod jej bolestí. V maternici ženy sa nachádzalo niekoľko desiatok myómov (nezhubný nádor, pozn. red.). 

Žena (30) pri menštruácii
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Po tomto zistení sa nešťastná žena rozhodla prekonzultovať ďalší postup s viacerými lekármi. "Nechcela som prísť o maternicu. Ešte nemám deti a v budúcnosti ich určite chcem mať. Preto som odmietla, aby mi ju chirurgicky odstránili," povedala. 

Lýdia mávala veľmi silnú menštruáciu: Podcenila príznaky, pravda bola oveľa horšia

So svojou diagnózou navštívila nemocnice v Dillí a ďalšie nemocnice v niekoľkých metropolitných mestách. Nevynechala ani Regionálny ústav zdravotníckych a lekárskych vied. Všade jej odporučili hysteroktómiu. Jedine v nemocnici v Itanagare sa lekári rozhodli pacientke nádory odstrániť. "Keďže bola mladá a bezdetná, odhodlali sme sa riskovať," vysvetlil gynekológ Bayang, ktorý viedol operačný tím. 

Žena (30) pri menštruácii
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Náročný zákrok trval tri hodiny a z maternice pacientky lekári odstránili päťdesiat myómov. Pacientka sa po operácii zotavovala veľmi dobre a po štyroch dňoch bola prepustená domov. 

Viac o téme: NádorMaternicaMenštrácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu