Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Ku kaderníčke prišla zákazníčka (16) s katastrofálnymi vlasmi: FOTO neskutočnej premeny

Vlasy boli v katastrofálnom stave Zobraziť galériu (3)
Vlasy boli v katastrofálnom stave (Zdroj: Facebook)

WATERLOO - Kaderníčku Kayley Olssonovú z Iowy dojal príbeh 16-ročného dievčaťa, ktoré zavítalo do jej salónu so zničenými vlasmi a žiadalo ju o pomoc. Neskôr vysvitlo, že zákazníčka trpela silnou depresiou, ktorá jej dovolila vstať z postele iba vtedy, keď potrebovala ísť na toaletu.

Ľudia zvládajú depresiu rôznymi spôsobmi. Kým niektorí hľadajú pomoc v spoločenských aktivitách, iných tento duševný stav donúti úplne sa izolovať od sveta. Kaderníčka Kayley zostala v šoku, keď jej do salónu prišla iba šestnásťročná tínedžerka s totálne zničenými vlasmi.

Ku kaderníčke prišla zákazníčka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Ako sama teraz priznáva, ani nevie, či ju viac prekvapil zanedbaný výraz mladej zákazníčky, alebo jej vysvetlenie. Dievčina totiž prezradila, že prekonala ťažkú depresiu. Cítila sa menejcenná a nešťastná a úplne sa uzavrela pred svetom. Jediné, čo ju donútilo vstať z postele, bola potreba ísť na toaletu. "Trvalo to niekoľko rokov. Nebola som schopná hýbať sa. Nič ma nezaujímalo a už vôbec nie vlastný zovňajšok," povedala v salóne. 

Po prekonaní tohto stavu sa dievčina rozhodla vrátiť sa späť do školy, a preto bolo potrebné sa ostrihať. "Úprimne mi zlomila srdce a vyskúšala som všetko, čo sa dalo,  aby som udržala vlasy tohto nešťastného dieťaťa," uviedla Olssonová. "Sľúbila som jej, že bude mať krásne školské fotky." Dať do poriadku zničené vlasy plné chuchvalcov bolo veľmi náročné. Kaderníčka na účese pracovala dva dni a venovala mu dohromady až trinásť hodín, ale výsledok stojí za to.

Ku kaderníčke prišla zákazníčka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Ku kaderníčke prišla zákazníčka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

S dovolením dievčaťa, ktoré chce z pochopiteľných dôvodov zostať v anonymite, umiestnila jeho fotografie na Facebook s dojímavým príspevkom. Opisuje v ňom príbeh svojej zákazníčky a zároveň poukazuje na to, ako dôležité je pomáhať všetkým, ktorí majú psychické problémy. "Rodičia neberú problémy svojich detí vážne. Dieťa by sa predsa nikdy nemalo cítiť tak bezcenné a nešťastné, aby sa prestalo o seba úplne starať a takmer prišlo o vlasy," apeluje Kylie na rodičov. 

Viac o téme: DepresiaKaderníčka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu