Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Žena (29) si doma zafarbila vlasy: Osudná chyba, nedopadnite TAKTO

Zhorená plešina namiesto hustých kaderov Zobraziť galériu (4)
Zhorená plešina namiesto hustých kaderov (Zdroj: Facebook)

ST. ALBANS - Domáce farbenie vlasov môže skončiť katastrofou a kým s ním začnete, dobre si to premyslite. Prípad mladej Britky môže poslúžiť ako odstrašujúci príklad. Po experimentovaní s peroxidovou farbou si teraz pomaly musí zvykať na to, že vlasy jej na určitej časti hlavy už nikdy nenarastú.

Kirsty Westonová túžila po zosvetlenej hrive, ale chcela ušetriť peniaze za kaderníka. Jej tragédia začala začiatkom tohto roka, keď sa rozhodla, že si ich presvetlí sama. Vždy vraj túžila po blonďavej hrive ako z rozprávky. Paradoxom je, že jej mama je kaderníčka, ale ona si bola úplne istá, že to všetko zvládne aj bez nej. Za pár libier si kúpila farbu, ktorá obsahovala vrecká práškového zosvetlovača.

"Na farbe, ktorú som si kúpila, bola uvedené, že je testovaná a spĺňa všetky bezpečnostné normy. Zosvetlovač mal byť podľa návodu ešte zmiešaný s peroxidom, ale ten v balení nebol. Tak som si ho dokúpila. Bol dvanásťpercentný. V obchode ma ubezpečili, že je to v pohode a dokáže zosvetliť vlasy až o deväť odtieňov," spomína.

Žena (29) si doma
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Pätnásť minút po nanesení farby zmiešanej so zosvetlovačom a peroxidom nastalo na Westonovej hlave hotové peklo. Z vlasov sa jej začalo dymiť a cítila silné pálenie. "Bola to neznesiteľná bolesť. Myslela som, že zomieram. Bežala som to všetko okamžite zmyť, ale už bolo neskoro. Pokožka už stihla všetkým nasiaknuť," opisuje strašnú skúsenosť.

Žena (29) si doma
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Nasledujúce ráno sa Kirsty prebudila s opuchom na tvári a nemohla otvoriť oko. Preto sa rozhodla ísť do nemocnice vo Watforde, kde jej predpísali antibiotiká. Lenže bolesti neustupovali ani po niekoľkých týždňoch, preto sa tam vrátila znovu. Až vtedy lekári zistili, že trpí ťažkými popáleninami a nie alergickou reakciou, ako si pôvodne mysleli. Vyšetril ju plastický chirurg, nadvihol vlasy. Väčšina pokožky bola spálená. Po tomto zistení bola pacientka presunutá do londýnskej nemocnice Royal Free, kde jej vyholili hlavu a všetko vydenzifikovali. Hneď podstúpila prvú operáciu, po presune do nemocnice v Essexe ju čakali ďalšie zákroky. Dohromady absolvovala až päť operácií. Lekári použili kožu z jej stehna, aby nahradili spálené miesta na hlave.

Žena (29) si doma
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

"Pod pokožku hlavy mi umiestnili balóniky naplnené fyziologickým roztokom. Tie mi každý týždeň plnia, až kým sa koža dostatočne neroztiahne a neobnoví sa, aby sa mi zmenšila plešina. Lenže vlasové folikuly sú poškodené natrvalo, vlasy mi už nenarastú," opisuje svoj momentálny stav zúfalá Kirsty.  Nikdy si vraj nemyslela, že jej môže taká triviálna záležitosť, akou je farbenie vlasov, otočiť život naruby. "Úplne zbytočne som si skomplikovala život. Bolesti, operácie, nemocnice, odlúčenie od dcéry," hovorí smutne.

Žena (29) si doma
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Okrem strašných bolestí dostalo krutú ranu aj jej sebavedomie. Už jej vraj vyrábajú parochňu a teší sa, že pôjde konečne von bez šatky alebo kapucne. "Možno porozmýšľam o transplantácii vlasov, ale na krásnu hrivu plnú kučier už môžem zabudnúť," pozerá do budúcnosti. Svojím príbehom sa snaží varovať všetkých, aby domáce farbenie vlasov radšej zvážili a zverili sa do rúk profesionála, aj keď budete musieť siahnuť hlbšie do peňaženky. 

Viac o téme: PopáleninyFarbenie vlasov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu