Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nechutný DÔVOD, prečo by ste nikdy nemali používať fény v hotelovej izbe

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Ak patrí k vybaveniu vašej hotelovej izby aj sušič vlasov, mnohých to určite poteší a radi ho využijú. Po prečítaní nasledujúceho článku však možno ďalšie využitie hotelových fénov zvážite, prípadne sa mu úplne vyhnete. Mikrobiológ si totiž na ne posvietil a zistil niečo, čo vôbec nie je príjemné.

Samozrejmosťou v hoteli sú čisté uteráky, voňavá posteľná bielizeň, čistotou svietiaca kúpeľňa a WC. Príjemným bonusom sú hygienické potreby a fungujúca klíma. Súčasťou hotelového vybavenia už štandardne býva aj sušič vlasov, na ktorý po sprche siahnu mnohí z nás. Ako je to ale s jeho čistotou? Naozaj stačí, že hotelová izba a kúpeľňa sú navonok čisté a voňajú dezinfekčným prostriedkom?

Nechutný DÔVOD, prečo by
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Hotelové tajomstvá, o ktorých ste netušili: Tieto riadky by si mal prečítať každý hosť

Mikrobiológ Chuck Gerba za zameral na sušiče vlasov v deviatich hoteloch, v ktorých sa ceny za nocľah pohybovali od 60 do 302 libier (67 až 337 eur). Výsledky jeho prieskumu prekvapili aj jeho samotného. "Hotelové fény sú zamorené bakteriálnymi zárodkami oveľa viac ako toalety. Nechápem, čo s nimi ľudia robia, ale je to dosť nechutné," uvádza vo svojej správe. "Toalety sú udržiavané, čistia a dezinfikujú sa pravidelne. Vyčistiť sušič vlasov ale očividne nenapadne nikomu," dodáva. 

Nechutný DÔVOD, prečo by
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Gerba nijako nešetrí hotelovú hygienu a vo svojej kritike ešte pritvrdil. Plné choroboplodných zárodkov sú podľa neho aj vypínače, varné kanvice a diaľkové ovládania. Na základe jeho zistení sa ich čistením a dezinfekciou v hotelových izbách nezaoberá nikto.

Viac o téme: FénSušič vlasovHotelHygiena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu