Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tínedžerku v roku 1928 znásilnili: Tajila to, ale potom sa jej začalo meniť telo

Minke sa pár rokov pred smrťou splnil jej celoživotný sen Zobraziť galériu (2)
Minke sa pár rokov pred smrťou splnil jej celoživotný sen (Zdroj: SITA/AP)

NEW YORK - Dojímavý a zároveň smutný je príbeh Minky Disbrowovej a jej dcéry. Minka bola ako šestnásťročná znásilnená v lese a otehotnela. Jej matka rozhodla, že si dieťatko nemôže nechať, aby nikto nevedel, čo sa stalo. Preto porodila v utajení a následne sa dievčatka musela vzdať. Dlhé desaťročia sa s dcérou chcela stretnúť, no a nakoniec boli jej prosby vypočuté.

Písal sa rok 1928 a šestnásťročná Minka, ktorá pochádzala z amerického štátu Južná Dakota, sa vybrala so svojou kamarátkou do lesa na piknik. Oslovili ich traja neznámi muži a podarilo sa im dievčatá od seba oddeliť. Jeden z mužov Minku znásilnil a zmizol. Tínedžerka nechápala, čo sa vlastne stalo, ale po nejakom čase sa jej začalo meniť telo a ona priberala. Nevedela, že je tehotná až dovtedy, kým sa nezdôverila mame. Tá rozhodla, že dcéra porodí v tajnosti a dieťa pôjde na adopciu. 

Otec dostal darček od svojich dcér: Rozbalil obálku, prečítal papiere a rozplakal sa

Po čase prišlo na svet dievčatko Betty Jane, ale mladá matka sa jej musela vzdať. Stále však cítila, že je s dcérkou prepojená, milovala ju a modlila sa za ňu. Celé desaťročia sa ju snažila nájsť, ale bolo to márne hľadanie. V roku 2006 vyriekla modlitbu: "Pane, rada by som videla moju dcérku Betty Jane predtým, než zomriem. Sľubujem, že ju nebudem obťažovať a zasahovať jej do života. Chcem ju iba vidieť."

Tínedžerku v roku 1928
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Po desaťročiach pátrania sa jej toto želanie konečne splnilo. Sudca rozhodol o odtajnení spisov o adopcii Betty Jane, ktorá mala v tom čase 77 rokov. O dva mesiace neskôr ju prekvapil telefonát, na ktorý celý život čakala. Matka konečne uvidela svoju dcéru, ktorej sa musela po pôrode vzdať. Odvtedy sa dvojica stretla ešte niekoľkokrát a vždy to boli veľmi dojímavé chvíle. Minka zomrela v roku 2014 ako 102-ročná. 

Sledujte úžasné video a pozrite sa na stretnutie matky a dcéry.

Viac o téme: AdopciaZnásilnenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu