Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Ženu dva roky liečili na depresiu: Teraz jej dávajú osem týždňov života

Tina Lockeová
Tina Lockeová (Zdroj: Facebook)

PENYGRAIG - Tina Lockeová sa počas uplynulých dvoch rokov sťažovala na bolesti žalúdka a hrudníka. Lekári tvrdili, že je to len stres a depresia a predpísali jej antidepresíva. Omyl. Až nedávno žene konečne určili správnu diagnózu, a tá znela hrozivo - rakovina žalúdka. Ostáva jej zhruba osem týždňov života.

Štyridsaťtriročná Tina sa niekoľko rokov sťažovala lekárom na bolesti žalúdka, ktoré sa potom rozšírili aj na oblasť hrudníka. "Nikto ju nebral vážne, pretože vyzerala veľmi dobre. Vždy jej odmietali urobiť testy. Spôsob, akým s ňou lekári zaobchádzali, bol nechutný," sťažuje sa manžel Jason.

Doktori sa rozhýbali až po dvoch rokoch a výsledky vyšetrení boli alarmujúce. Lockeovej diagnostikovali signifikantný adenokarcinóm prstencovej bunky. Ide o vysoko malígnu formu rakoviny, ktorá je takmer imunologická voči chemoterapii. Ostávajú jej už iba asi dva mesiace života. "Tinino telo by chemoterapiu nezvládlo. Nádor je v takom pokročilom štádiu, že by to celé ochorenie iba urýchlilo," vysvetlila kamarátka Laura.

Ženu dva roky liečili
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Facebook)

Manžel aj priatelia sú z postoja lekárov pobúrení. Tinu by mohla pred isťou smrťou zachrániť imunoterapia, ktorú vykonávajú v Nemecku. Je však príliš drahá, môže stáť až 300-tisíc libier (335-tisíc eur). Jason teraz bojuje za to, aby aspoň časť nákladov na túto liečbu hradila nemocnica, kde o Tinu dva roky nejavili záujem a vďaka ich ľahostajnosti teraz jeho manželka zomiera. Zo strany nemocnice, ktorá patrí pod spoločnosť Cwm Taf  Health Board, však zatiaľ dostal iba stanovisko, že celú záležitosť prešetrujú. 

Lekári tínedžerku (†19) poslali domov so zápchou: Po čase prišli na zdrvujúci omyl

Chorej žene však beží drahocenný čas. Súcit a podporu zatiaľ Jasonovi prejavili najmä obyčajní ľudia a miestna komunita. Založili fond, zdieľajú jeho prosbu o pomoc na Facebooku, organizujú pre Tinu charitatívne podujatia a zbierky alebo mu posielajú príspevky. Vďaka nim sa milujúcemu manželovi podarilo vyzbierať už 8000 libier.

Viac o téme: DepresiaRakovinaOmyl lekárov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu