Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pikantné slová Camilly princovi Charlesovi: Takto si ho získala a potom porazila Dianu

Princ Charles s Camillou Zobraziť galériu (5)
Princ Charles s Camillou (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN/PRAHA - Camilla Parkerová Bowlesová pôsobí ako žena, ktorú hneď tak niečo nerozhádže. A jej osud je toho dôkazom: dlhé roky bola milenkou britského následníka trónu princa Charlesa, až sa nakoniec vzali. Obaja predtým mali iné manželstvá. A Britov si Camilla za 12 rokov, kedy sa už oficiálne pohybuje po princovom boku ako vojvodkyňa z Cornwallu, nakoniec získala svojou bezprostrednosťou a zmyslom pre humor. Dnes slávi sedemdesiatiny.

Camilla prehovorila o princeznej Diane: Drsné vyhrážky fyzickou likvidáciou!

Preslávená romanca následníka britského trónu s dcérou vojnového hrdinu začala údajne v roku 1970 v jednom kráľovskom parku. "Moja prababička bola milenkou vášho prastarého otca, čo vy na to?" spýtala sa vraj Camilla Charlesa pri hre póla.

Ich vzťah však vtedy ukončili Charlesove vojenské povinnosti. Keď sa princ po polroku služby na mori vrátil, bola Camilla už vydatá za armádneho dôstojníka Andrewa Parkera Bowlesa. Naďalej však zostávala dôvernou Charlesovou priateľkou. On išiel za kmotra jej synovi Thomasovi, ona mu údajne pomohla nájsť vhodnú manželku - lady Dianu Spencerovú.

Camilla
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Po ich svadbe v roku 1981 však vzájomná blízkosť Charlesa a Camilly pôsobila vo zväzku veľké napätie. Na verejnosť prenikli ich intímne odkazy typu Charlesovho "chcel by som byť tvojím tampónom" či Dianinho televízneho vyhlásenia "boli sme v tom manželstve traja". Reakcia verejnosti bola silná a Camilla musela čeliť prejavom hnevu aj na ulici.

V roku 1994 Charles oficiálne priznal cudzoložstvo v televíznom rozhovore a o dva roky neskôr sa s Dianou rozviedli. Camilla sa s prvým manželom rozviedla v roku 1995. Parker Bowles sa hneď nasledujúci rok oženil s Virginiou Pitmanovou.

Camilla
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Ďalšia vlna verejného hnevu sa zniesla na hlavu Camilly po tragickej smrti princeznej Diany v roku 1997. Vtedy sa úplne stiahla z verejného života a len zvoľna sa vracala späť ako spoločníčka princa Charlesa. Sprevádzala ho napríklad s jeho synmi v auguste 1999 na dovolenke pri Stredozemnom mori. A neskôr čoraz častejšie.

Po renovácii princovho sídla Clarence House sa stala princovou životnou partnerkou. A oficiálne vstúpila do kráľovskej rodiny po spoločnej svadbe s Charlesom v apríli 2005. "Verejnosť nevie, kto je Camilla. Je stredom spoločnosti, vdychuje jej život! Je iskrivá, duchaplná, pripravená k všetkému, a nie je domýšľavá, ani trošičku. Keby ste sa mali rozhodnúť s niekým žiť, potom ona je tá pravá," tvrdí slávny návrhár Karl Lagerfeld.

Camilla
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

V roku 2006 ju tiež vyhlásil mesačník Oldie manželkou roka, lebo vraj "napriek neustálej pozornosti zo strany médií vystupuje po boku svojho manžela úplne presvedčivo".

V šľachtickom prostredí sa Camilla Shandová, ktoré hovoria Milla, pohybovala odmalička. Narodila sa 17. júla 1947 v Londýne a vyrastala v Sussexe na vidieku, kde sa jej dostalo aristokratickej výchovy v letnom sídle rodiny jej matky Rosalindy, ktorá bola dcérou Rolanda Cubitta, baróna z Ashcombe.

Charles, Camilla
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

A práve láska ku koňom, psom, k prírode, vášeň pre lov (s obľubou lovila líšky, než bol tento lov v roku 2004 zakázaný), záhradníčenie, a záujem o maliarstvo a architektúru ju odjakživa spájali s princom Charlesom. Radi spolu tiež chodia v daždi krajinou. Camilla dokonca aj sama maľuje a traduje sa, že jej akvarely si Charles vozí sebou po svete, keď ho ona nesprevádza.

Viac o téme: Princ CharlesCamilla Parkerová Bowlesová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu