Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Chutné šteniatko na FOTO vyhodili od polície: Ten dôvod ale pochopíte

Gavel je jednoducho príliš priateľský Zobraziť galériu (3)
Gavel je jednoducho príliš priateľský (Zdroj: Twitter)

BRISBANE - Policajný psík Gavel doplatil na svoju priateľskú povahu. Ročné šteňa si namiesto státia v pozore a hrozivého pohľadu radšej ľahne na bruško a nechá sa škrabkať. Vďaka svojej nevyhovujúcej povahe musel byť prepustený z práce. Našťastie sa mu v živote objavila nová ponuka, kde svoj spoločenský temperament môže pokojne prejaviť.

Gavel je ročný nemecký ovčiak, ktorý mal slúžiť v queenslandskej polícii v Austrálii. Všetko sa ale zmenilo a šteňa nezvládlo záver výcviku. Dôvod je naozaj úsmevný. Gavel je jednoducho veľmi hravý, priateľský a jeho povaha absolútne nezodpovedala podmienkam pre príslušné pracovné miesto. Šteňa jednoducho miluje ľudí a škrabkanie. To si ale ako policajný pes nemôže dovoliť a tak bol z tejto pozície prepustený.

Chutné šteniatko na FOTO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Dlho ale bez práce psík nezostal. Nové miesto dostal okamžite a teraz víta návštevníkov vládnej budovy v Brisbane ako oficiálny Vice-Kráľovský pes. Z priateľského Gavela sa stala hviezda sociálnych médií a každý deň pozdraví množstvo ľudí. "Gavel dorazil do parlamentu vlani v apríli, ako šesť týždňové šteňa. Predpokladalo sa, že absolvuje výcvik a socializačný program, ktorý ho mal pripraviť na prácu policajného psa v Queenslande," prezradil hovorca parlamentu.

Chutné šteniatko na FOTO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Hovorca však priznal, že Gavel nespĺňal podmienky a nevykazoval potrebné schopnosti. Podľa jeho slov nie je každý pes taký spoločenský a život policajného psa nie je pre neho. Z pomedzi štyridsiatich zúčastnených psov ako jediný nepresvedčil. Zoznámil sa teda s guvernérom Queenslandu Paulom de Jerseym a jeho ženou Kaye de Jerseyovou.

Chutné šteniatko na FOTO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nová pozícia pre Gavela

Aj napriek tomu, že Gavelovi príbuzní pracujú na polícii, on sám to pre svoju povahu nezvládol. Parlamentu mu ho prišlo ľúto a nedokázali ho nechať ísť navždy. Vytvorila sa teda nová pracovná pozícia a z bláznivého miláčika sa stal Kráľovský pes. Jeho oficiálnymi povinnosťami je vítať tisíce návštevníkov, ktorý prišli na stretnutie s guvernérom. Gavel má špeciálne vyrobený plášť a je mu na jeho terajšom mieste určite úžasne. 

Viac o téme: Policajný pesGavel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu