Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vedci vraj prišli na to, prečo sú lesby lesbami: Ten DÔVOD vás jednoducho pobaví

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

NIKÓZIA - Niektoré ženy nie sú lesbami preto, že by sa im páčilo rovnaké pohlavie, ale kvôli tomu, že to vzrušuje mužov. S týmto tvrdením prišla jedna cyperská univerzita. Treba však povedať, že ku svojim zisteniam sa dopracovala veľmi zaujímavým spôsobom, a preto to treba brať s rezervou.

Akademici z Univerzity v Nikózii sa snažili zistiť, prečo existuje lesbizmus. Vďaka rozsiahlemu výskumu prišli na to, že je to zrejme výsledok toho, že chlapov vzrušuje pomyslenie na dve ženy, ktoré sa milujú. Otázka znie, koľko lesieb sa vôbec do tohto výskumu zapojilo. Odpoveď znie - žiadna. 

Vedci vraj prišli na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Do štúdie sa zapojilo 1509 heterosexuálne orientovaných osôb. Z nich približne 34 percent uviedlo, že by uprednostnilo partnera, ktorého priťahuje najmä opačné pohlavie, ale dal by si niekedy povedať aj s rovnakým pohlavím. Tú istú odpoveď ale vyslovilo len 7,8 percenta žien. Výskumníci sa ďalej dopracovali k tomu, že jedným z dôvodov, prečo mužov priťahujú ženy, ktoré sú otvorené lesbickým vzťahom, je, že tak majú väčšiu istotu, že sa stanú otcami ich spoločného potenciálneho dieťaťa, aj v prípade, že by si ich partnerka našla milenca, v tomto prípade teda milenku. 

Vedci vraj prišli na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Žena poháňaná sexuálnymi túžbami môže vyhľadať sexuálny kontakt mimo svojho dlhodobého vzťahu. To, že začne spať s ďalšou ženou, automaticky znamená, že nemôže otehotnieť," poznamenal autor štúdie, Menelaos Apostolou. "Mužov jednoducho vzrušuje pomyslenie na dve ženy, ktoré sa navzájom priťahujú, a to je pravdepodobne dôvod, prečo ženy tieto túžby vykazujú," dodal. Apostolou zároveň priznal, že v tejto veci je ešte treba urobiť ďalší výskum. Možno by pomohlo, keby sa do neho tentokrát zapojili aj nejaké lesby. 

Viac o téme: ŠtúdiaLesba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu