Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zdrvená mama (30): Dcéra (8) jedla každý deň tuniaka z konzervy, potom sa stalo niečo strašné

Lindsey Grantová s dcérou
Lindsey Grantová s dcérou (Zdroj: profimedia.sk)

HULL - Angličanka Lindsey Grantová mala kedysi zdravú dcéru. Chodila do školy, hrala sa vonku s inými deťmi a doma sa správala ako každé iné energické dieťa. Jedného dňa sa však idyla skončila a Lexi-Mae prestala chodiť aj hovoriť.

Ako sa mohlo normálne zdravé dievčatko zo dňa na deň tak zmeniť? To je otázka, na ktorú 30-ročná Lindsey Grantová márne hľadá odpoveď. Jej osemročná dcéra z ničoho nič prestala hovoriť a chodiť a Lindsey je presvedčená, že je za tým otrava z jedla. Lexi-Mae totiž milovala tuniaka z konzervy a pochutnávala si na ňom každý deň.

Nebezpečnej ortuti v stomatológii odzvonilo: Je známe, odkedy bude v EÚ zakázaná

„Som presvedčená, že je za tým intoxikácia ortuťou,“ trvá na svojom mama. Lekári totiž nevedia zistiť, čo spôsobilo náhly zdravotný kolaps dievčatka. Robili jej krvné testy, magnetickú rezonanciu, biopsiu, EEG a všemožné ďalšie vyšetrenia, ktoré však neodhalili príčinu ťažkostí.

Za všetkým môže byť otrava ortuťou

Lexi-Mae bola úplne v poriadku až do chvíle, keď mala pred tromi rokmi zápal stredného ucha a dostala antibiotiká. Na druhý deň sa však prebudila a už nedokázala vstať z postele. Ústa mala nakrivo a nevedela sa pohnúť. Vyzerala, ako keby mala mŕtvicu.

„Stratila všetky svoje schopnosti a lekári netušia, prečo,“ vysvetľuje zúfalá mama. Jedinou zvláštnosťou jej dcéry bola denná konzumácia tuniaka, čo Lindsey spája s jej záhadným ochorením. Tuniak totiž môže obsahovať stopové množstvá vysoko toxickej ortuti, ktoré sa v tele hromadia a môžu spôsobiť zdravotné komplikácie, upozorňujú britské médiá.

Viac o téme: OrtuťTuniakLindsey GrantLexi-Mae
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu