Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vodička (28) dostala najvyššiu pokutu za parkovanie v histórii

Carly doplatila na svoju ignoranciu Zobraziť galériu (2)
Carly doplatila na svoju ignoranciu (Zdroj: profimedia.sk)

DUNDEE - Ignorovať policajné oznámenia sa naozaj neoplatí. Mladá Britka to tak dosť dlhý čas robila a teraz to trpko oľutovala. Súd jej totiž nariadil zaplatiť najvyššiu pokutu za parkovanie v histórii krajiny po tom, ako stála tam, kde nemala.

Dvadsaťosemročná Carly Mackieová zo Škótska každý deň parkovala pred domom svojej matky, kde sama bývala. Myslela si, že má na to právo, no nemala. Policajti ju každý deň písomne upozorňovali na to, že buď si za 40 libier (46 eur) mesačne kúpi parkovací preukaz, alebo tam jednoducho nebude môcť ďalej so svojim Mini Cooperom stáť. No ona ich výzvy, ktorých sa nazbieralo dohromady vyše dvesto, vytrvalo ignorovala. 

Pred týmito garážami parkovala každý deň
Zobraziť galériu (2)
Pred týmito garážami parkovala každý deň  (Zdroj: profimedia.sk)

Matka (33) prekročila parkovací čas o dve sekundy: Z nehoráznej pokuty sa jej točí hlava

Až doteraz. Firma Vehicle Control Services, ktorá spravuje parkovacie miesta v meste Dundee, Mackieovú zažalovala a vyhrala. Takže teraz musí nielenže zaplatiť 18 500 libier, ktoré dlží, ale aj penále, čo dokopy činí 24 500 libier (28 500 eur). Podľa tamojších vymáhačov dlhov ide o najvyššiu pokutu udelenú za parkovanie v histórii Veľkej Británie. 

Vodička (28) dostala najvyššiu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Veľmi dobre vedela, že parkuje na mieste, ktoré je vyhradené pre rezidentov, a že tým porušuje zákony, hoci celý čas tvrdila, že môže parkovať, kde chce, pretože je hosť svojej rodiny. Hlboko sa mýlila. Zaberala ďalšie parkovacie miesto, a to predstavovalo pre danú oblasť ďalšie zaťaženie. Parkovanie v dnešných časoch už nie je len výhoda, ale aj cenná komodita," uviedol sudca George Way. 

Viac o téme: ParkovaniePokuta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu