Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Matka (33) prekročila parkovací čas o dve sekundy: Nehorázna pokuta, z ktorej sa jej točí hlava

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

HUDDERSFIELD - Vodička, ktorá prekročila povolený čas parkovania o dve sekundy, skončila s povinnosťou zaplatiť pokutu vo výške takmer dve stovky libier. Hoci požiadala o odpustenie, čo by sa v jej prípade dalo akceptovať, úrady sú nekompromisné.

Nočná mora Liz Taylorovej začala v severoanglickom meste Huddersfield presne pred rokom, keď zaparkovala svoju Škodu Citigo na bezplatnom parkovisku. To voľné miesta reguluje prostredníctvom fotografického systému automatického rozpoznávania ŠPZ-tiek.  

Matka (33) prekročila parkovací
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Tridsaťtriročnej dvojnásobnej matke sa nepodarilo nakúpiť to, čo potrebovala, v neďalekom nákupnom centre, tak musela ísť ďalej do mesta. I tak mala ale dosť času a na parkovisko by sa stihla dostaviť včas. Keby ju nezdržal dvojročný syn Zac, ktorý urýchlene potreboval vymeniť plienku. 

Nemca naštvalo parkovanie vodiča BMW: Toto policajti ešte nevideli, kuriózna dohra hádky

O týždeň neskôr dostala Liz list, v ktorom ju prevádzkovateľ parkoviska informoval o tom, že jej udelil pokutu vo výške 85 libier. Ak ju však zaplatí v priebehu nasledujúcich štrnástich dní, bude ju to stáť "len" 50. Britka zostala nemilo prekvapená, lebo zistila, že limit prekročila doslova iba o chlp. "Podľa novej legislatívy môžu motoristi prekročiť dvojhodinový parkovací limit o desať minút. Ja som prišla o dve sekundy neskôr," hovorí. 

Matka (33) prekročila parkovací
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Taylorová na list nereagovala, dostavila sa však na súd, ktorý jej nariadil zaplatiť až 185 libier, čo predstavuje jej takmer dvojtýždennú výplatu v lekárni, v ktorej pracuje na čiastočný úväzok. "Nie je to fér. Videli, ako veľmi som sa snažila prísť do časového limitu. Určite vidno aj na kamerách, ako som utekala s deťmi," posťažovala sa. Tak či tak, pokutu bude musieť zrejme zaplatiť. 

Mohlo by vás zaujať: 
Selfie hore bez za volantom: Vodička to napálila rovno do policajtov

Viac o téme: ParkovaniePokuta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu