Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rusi prišli s bizarným opatrením: Zákaz hračiek, ktoré vyvolávajú záujem o sex

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

MOSKVA - Tímy psychológov a špecializované laboratóriá majú v Rusku a v niektorých susedných krajinách analyzovať hračky, ktoré môžu poškodiť detskú psychiku alebo "vyvolať záujem o sex". Podľa rozhlasovej stanice Echo Moskvy zrejme pozornosti kontrolórov neujde ani bábika Barbie, ktorá vraj môže u detí vyvolať komplexy.

Dievčatko sa hrá v izbe, potom od hrôzy utečie: VIDEO odhaľuje, prečo

Opatrenie, ktorého detaily sa podľa Echa Moskvy upresňujú, má byť platné na území členských štátov euroázijskej hospodárskej únie, bezcolného priestoru, ktorý okrem Ruska zahŕňa Bielorusko, Kazachstan, Arménsko a Kirgizsko. Návrh na kontrolu detských hračiek z hľadiska morálky, ale aj možného vyvolania agresívnych sklonov, predložila kazašská vláda.

Rusi prišli s bizarným
Zobraziť galériu (2)

Špecializované laboratóriá a tímy psychológov majú skúmať bábiky, figúrky vojakov či plyšové zvieratká a zakázať výrobky, ktoré normy nespĺňajú. Opatrenie sa zrejme bude týkať predovšetkým hračiek z dovozu. Výsledkom má byť sortiment, ktorý zodpovedá "tradičným predstavám o detských hrách".

Podľa očakávania expertov sa po zavedení kontroly ceny hračiek zvýšia, v priemere možno až o štvrtinu, uviedol moskovský rozhlas.

Viac o téme: HračkaRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu