Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Poslanec chce bojovať proti nezdravému záujmu Rusov o sex: Má nápad za všetky drobné

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PETROHRAD - Ruský poslanec Vitalij Milonov vyzval ministerstvo zdravotníctva, aby erotické pomôcky zaradilo medzi zdravotnícky materiál a vydávalo ich len na predpis na účely liečby pohlavných úchyliek. Petrohradský zastupiteľ, považovaný za ikonu ruských pravoslávnych fanatikov a ultrakonzervatívcov, chce tak podľa agentúry Interfax bojovať proti nezdravému záujmu spoluobčanov o sex.

FOTO Prebieha pikantná súťaž: Kto vyrobí najlepších robotov? Sex za desaťtisíce eur

Milonov sa v Rusku dostal na výslnie ako iniciátor zákona o zákaze propagácie homosexuality medzi mládežou, ktorý sa stal v roku 2013 v Rusku napriek kritike z domova i zo zahraničia federálnym zákonom. Od tých čias poslanec vládnej strany Jednotné Rusko zásobuje novinárov a politikov kontroverznými návrhmi.

Žiadal napríklad zákaz výučby Darwinovej teórie o pôvode druhov, navrhoval zriadenie kozáckej mravnostnej polície alebo táborov pre bezdomovcov, chcel obmedziť prístup detí na internet alebo testovať pedagógov, či nemajú sklony k pedofílii.

Vitalij Milonov
Zobraziť galériu (2)
Vitalij Milonov  (Zdroj: SITA/AP)

Podľa zatiaľ posledného Milonovovho návrhu by malo ministerstvo zdravotníctva zaradiť erotické pomôcky do kategórie liečiv a zdravotníckeho materiálu. Predávali by sa na predpis a spôsob ich použitia by sa "výlučne riadil pokynmi lekára". Súčasná úprava, kedy je tovar tohto druhu vo voľnej distribúcii, je podľa Milonova prejavom nezdravého záujmu o sex a provokuje obyvateľstvo k úchylnému správaniu.

Milonov v žiadosti adresovanej ministerke zdravotníctva Veronike Skvorcovovej obzvlášť upozorňuje, že nežiada úplný zákaz erotických pomôcok. "Návrh počíta s prípadmi, kedy je ich využitie podľa lekárskeho nálezu nevyhnutné pre korekciu sexuálnych úchyliek," citoval Interfax zo žiadosti ruského poslanca.

Viac o téme: ZákonSexuálna pomôckaSexuálna hračkaVitalij Milonov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu