Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dron urobil unikátne obrie FOTO: 500 členov jednej rodiny aj prerody celej krajiny

500 členov rodiny na jednej fotografii
500 členov rodiny na jednej fotografii (Zdroj: The Guardian)

ŠENG-ČOU - Vyše 500 členov jednej čínskej rodiny zachytáva obria skupinová fotografia urobená pomocou dronu počas nedávnych osláv čínskeho nového roka. Príslušníci niekoľkých generácií rodiny Renovcov sa nechali zvečniť na východe Číny, kde sa zišli pri príležitosti dokončenia svojho detailného rodokmeňa. Snímka v dedine, odkiaľ rodina pochádza, symbolizuje aj dramatické zmeny, ktorými Čína za posledné desaťročie prešla, napísal denník The Guardian.

Mužove najhoršie podozrenia sa potvrdili: Na manželku nasadil dron, VIDEO potupy zverejnil!

Portrét pri čadičových útvaroch vznikol na začiatku februára v dedine blízko mesta Šeng-čou v provincii Če-ťiang, asi 240 kilometrov na juh od Šanghaja. Renovci sa tak ako iné rodiny rozhodli odfotiť, na rozdiel od väčšiny ostatných sa ale ich snímka stala hitom internetu.

Množstvo ľudí na portréte by zaplnilo dve lietadlá Boeing 787 Dreamliner. Fotograf musel využiť dron, aby s jeho pomocou vtesnal toľko osôb do jediného záberu.

Renovci sa nechali zvečniť v dedine, z ktorej odvodzujú svoj pôvod a v ktorej je aj dnes významným predstaviteľom jeden z členov rodu. Ten patrí už k 26. generácii a zhodou okolností má meno, ktoré v čínštine znamená stretnutie, uviedol spravodajský portál BBC.

Vytvorenie aktualizovaného rodokmeňa trvalo dva a pol roka. Bádatelia identifikovali najmenej 2000 žijúcich členov rozvetvenej rodiny, ktorej história siaha do obdobia pred 800 rokmi.

Pohnuté 20. storočie s vojnou, diktatúrou, hladomorom a následným ekonomickým zázrakom viedlo k rozptýleniu mnohých čínskych rodín. Aj Renovci sa zišli z rôznych kútov krajiny - Pekingu, Šanghaja i vzdialenej severozápadnej provincie Sin-ťiang. Časť tiež priletela z ostrova Taiwan.

"Čína smeruje k modernosti, ale korene Číňanov v ich rodnej krajine nikdy nezmiznú," povedal člen rodiny Renovcov z dediny, kde sa príbuzní zišli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu