Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najlepšie platený upratovač zarába viac ako top manažéri: Z tej sumy vás vystrie

Liang zarába neskutočné peniaze Zobraziť galériu (3)
Liang zarába neskutočné peniaze (Zdroj: youtube/ktvu)

SAN FRANCISCO - O takej výplate by mohli snívať aj tí najvyššie postavení manažéri! Číňan pracujúci v Kalifornii si upratovaním dokáže zarobiť nehorázne peniaze, má to však háčik. Keď to zistili miestne organizácie, začali prešetrovať, ako je to vôbec možné.

Liang Zhao Zhang pracuje ako upratovač verejnej dopravy (Bay Area Rapid Transport, BART) v San Franciscu. Oficiálne zarába 54 000 dolárov ročne plus ďalších 13 500 dolárov ako bonus. Nedávne vyšetrovanie ale odhalilo, že mu na účet chodí ďalších zhruba 152 000 dolárov ročne, ktoré dostáva za odpracované nadčasy. Medzi rokmi 2012 až 2015 dokopy zarobil takmer 662 000 dolárov, a to už je naozaj veľmi slušná suma, o ktorej sa našincovi môže len snívať. 

"Je absolútne poburujúce, aby toľko zarábal upratovač. To je jednoducho nonsens," povedal rozzúrený Robert Fellner, predseda spolku Transparentná Kalifornia, ktorá vyšetrovanie viedla. Z pracovnej dochádzky vyplýva, že Liang pracoval nepretržite každý deň od roku 2015. K tomu ešte pracoval nadčas. Vlani v júli napríklad pracoval sedemnásť hodín osemnásť dní v kuse. Asi každému napadne, ako je to vôbec fyzicky možné? 

Najlepšie platený upratovač zarába
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/ktvu)

Fellnera zaujímalo, čo si o tom myslia Zhangovi nadriadení. Tí ale stoja za svojím zamestnancom. Riaditeľ BART, Roy Aguilera, povedal, že Zhang jednoducho nikdy neodmietne, keď ho poprosia, aby v práci zostal dlhšie. Navyše je ochotný robiť prácu, ktorú nechcú robiť iní - napríklad čistiť priestory, kde sa zdržiavajú bezdomovci, po ktorých tam potom ostáva moč, výkaly alebo injekčné striekačky.

Najlepšie platený upratovač zarába
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/ktvu)

"Nič mu nevadí, neodmietne žiadnu prácu. Pracuje veľmi tvrdo a poctivo, stojím stopercentne za ním," vyhlásil pre televíziu KTVU. Tá má ale k dispozícii záznam z bezpečnostných kamier, na ktorých vidno, ako Liang trávi niekoľko hodín denne zavretý v šatni. Keď sa na to reportér spýtal Aquilera, nevedel na to odpovedať. Problém s tým, že upratovať zarába toľko peňazí, však nemá. 

Viac o téme: UpratovanieKaliforniaVerejná doprava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu