Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Perfektný nápad na darček: U ľudí rastie záujem o adopciu zvierat

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Košická zoologická záhrada zaznamenala vlani rekordných 86 adopcií zvierat, ktorými záujemcovia finančne prispievajú na kŕmenie či lepšie chovateľské podmienky vybraných obyvateľov zoo. "Medzi adoptívnymi rodičmi sú jednotlivci, rodiny s deťmi, školské kolektívy, ale aj firmy, pre ktoré je adopcia istou formou reklamy," uviedla Vlasta Paľková z oddelenia vzdelávania a marketingu zoo v košických Kavečanoch.

Časť adoptívnych rodičov tvoria aj návštevníci, ktorí sa pre adopciu rozhodnú spontánne na základe okamžitých sympatií počas návštevy zooparku. V posledných rokoch stúpol záujem o adopciu, ktorá sa stáva netradičným darčekom pri rôznych jubileách či dokonca k svadbe. Základ tvoria dlhoroční adoptívni rodičia, ktorí svoje zvieratko podporujú každoročne.

Stáleho adoptívneho rodiča majú napríklad tiger Lucky, vlky, krkavec Kajo, orliak bielokrídly, papagáj sivý – žako, surikaty vlnkavé, ale aj pávy, kozy či ovce kamerunské. Najlacnejšie, už za desať eur, si môžu záujemcovia adoptovať rybku - klauna očkatého, ktorú deti poznajú z animovanej rozprávky ako Nema. V rovnakej cene sú pavúk vtačkár, listárka červenooká a drsnokožka kôrnatá. Najdrahšia je levica Laura za 1400 eur, hneď po nej nasleduje tiger Lucky, za ktorého zaplatí adoptívny rodič 1330 eur.

Papagáj zrejme nepozná rozprávku S čerty nejsou žerty: VIDEO Operenec pokúša osud

Celkovo ponúka zoo na adopciu viac ako 150 zvierat. Počas trvania jedného roka je adopcia zverejnená na webovej stránke a na tabuľke chovného zariadenia vybraného zvieraťa. Každý adoptívny rodič dostane na pamiatku o nej osvedčenie. 

Viac o téme: ZvieraAdopciaKošiceZOO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu