Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Búrlivá hádka troch dievčat hore bez na argentínskej pláži

Ženy sa museli zahaliť Zobraziť galériu (3)
Ženy sa museli zahaliť (Zdroj: youtube/elfederalonline)

BUENOS AIRES - Trojica žien sa opaľovala bez vrchného dielu plaviek v obľúbenom argentínskom pobrežnom letovisku Necochea, čo je podľa tamojších zákonov ešte stále zakázané. Privolaná polícia to však s nimi nemala jednoduché. Po ich príchode sa strhla vášnivá diskusia, ktorú sledovali desiatky zvedavých divákov. Napokon sa ženy rozhodli podriadiť požiadavkám dôstojníkov, ale tento spor ešte bude mať zaujímavú dohru.

Pred 70 rokmi vyvolali obrovský šok: Tento mini kúsok odevu sa považoval za nevkus, no dnes...

Hoci v Španielsku je opaľovanie žien hore bez na plážach všeobecne prijímané, v Argentíne nie je normou. Preto keď si trojica zložila vrchný diel plaviek, niektorých turistov podľa portálu MailOnline ich "exhibicionizmus" rozhorčil natoľko, že privolali políciu.

VIDEO Búrlivá hádka troch
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/elfederalonline)

Ženy tvrdili, že majú rovnaké právo byť hore bez ako muži. Niektorí diváci s nimi súhlasili, iní nie a napokon sa vášne rozpútali natoľko, že sa na pláži zrazu nachádzalo 20 policajtov. Existovali obavy, že spor bude ešte eskalovať.

VIDEO Búrlivá hádka troch
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/elfederalonline)

Ženy súhlasili, že sa oblečú a pôjdu preč až po tom, čo ich polícia varovala, že im nasadí putá. Hádka tým síce skončila, ale otvorila diskusiu o opaľovaní hore bez na juhu Argentíny.

Mohlo by vás zaujať:
Najkrajšia dovolenková pozvánka: So sexi Oksanou aj na koniec sveta

Zástankyne už zvolali protesty na tento týždeň v rôznych častiach krajiny, ako aj na samotnej pláži. Jeden z nich je naplánovaný pri slávnom obelisku v Buenos Aires a nesie heslo: "Naše prsia by nemali byť cenzurované!"

Starosta Necochea Facundo Lopez stojí na ich strane, keď povedal, že zákon je zastaraný a je pripravený ho modernizovať. Spoločenské prijatie však môže znamenať ešte dlhú cestu.

Viac o téme: PlavkyBikinyArgentína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu