Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ako jedna z mála prežila leteckú katastrofu: Teraz letuška potrebuje 100-tisíc

Ximena Suárezová prosí o pomoc Zobraziť galériu (2)
Ximena Suárezová prosí o pomoc (Zdroj: YouTube)

LA PAZ - Letuška Ximena Suárezová, jedna zo šiestich ľudí, ktorí prežili novembrovú haváriu lietadla s hráčmi brazílskeho futbalového tímu Chapecoense v Kolumbii, sa snaží prostredníctvom kampane zohnať peniaze na svoju ďalšiu existenciu. Matka samoživiteľka dvoch malých detí vraj potrebuje stotisíc dolárov.

"Mám malé deti, vo veku šesť rokov a dva roky, o ktoré sa sama starám. Väčšinu života som pracovala ako letuška. Po nehode už ale nemôžem pracovať a mám fyzické a psychické problémy," píše Suárezová na stránke kampane. Dvadsaťosemročná žena pri leteckom nešťastí utrpela zlomeninu pravej ruky, členka a množstvo ďalších menších zranení. 

Ako jedna z mála
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Suárezová prežila nehoda lietadla bolívijskej spoločnosti Lamia, ktoré sa zrútilo vlani 28. novembra na ceste z bolívijského Santa Cruz do kolumbijského Medellíne. Na palube cestovalo 77 ľudí, vrátane hráčov brazílskeho futbalového tímu Chapecoense, ich sprievodného tímu a novinárov, ktorí leteli na finále Juhoamerického pohára. Nehodu prežili traja futbalisti, novinár a dvaja členovia palubného personálu. 

Kolumbijskí aj bolívijskí vyšetrovatelia v decembri oznámili, že bezprostrednou príčinou nešťastia bol nedostatok paliva. Zodpovednosť tak nesie letecká spoločnosť Lamia a pilot lietadla Miguel Quiroga, ktorý bol aj spoluvlastníkom týchto aeroliniek a pri havárii zahynul. Práve on zrejme rozhodol o tom, že palivo na cestu vystačí. Počas letu mal pritom dve možnosti dotankovať, ktoré nevyužil asi aj preto, že let už mal meškanie. 

Viac o téme: KolumbiaLetecké nešťastieChapecoense
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu