Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prezident Bush takmer zomrel pri banálnej nehode

George Bush Zobraziť galériu (2)
George Bush (Zdroj: SITA)

WASHINGTON/PRAHA - Pred 15 rokmi, 13. januára 2002, sledoval vtedajší americký prezident George Bush v televízii dôležitý ligový zápas v americkom futbale medzi Miami Dolphins a Baltimore Ravens a k tomu ako každý druhý Američan chrúmal praclíky. Prezident ale vnímal skôr dianie na obrazovke, než jedlo, a tak sa stalo, že zle prehltol a kúsok praclíku mu zabehol. V miestnosti pritom nebol okrem Busha nikto než dva psy, ktoré sa vraj na štátnika, ktorý na pár sekúnd stratil vedomie, len bezmocne pozerali.

Agent CIA, ktorý vypočúval Husajna, prekvapuje: Jeho predpoveď sa naplnila, Američania zlyhali

Bush sa nakoniec prebral sám od seba a nepríjemný zážitok si odniesla len odretá ľavá tvár a poranená pera. Sám potom odišiel výťahom z druhého poschodia Bieleho domu, kde bol jeho byt, do lekárovej ordinácie na prvom poschodí.

Lekár vyšetril činnosť Bushovho srdca, tlak a hladinu cukru v krvi. Konštatoval, že prezidentov pulz je pomalší ako zvyčajne, čo pripísal vysokej prezidentovej pracovnej záťaži. Nasledujúci deň už odletel na plánovanú cestu po štátoch amerického Stredozápadu a do Louisiany.

Laura a George Bushovci
Zobraziť galériu (2)
Laura a George Bushovci

"Matka mi vždy hovorila: keď ješ praclíky, tak ich najskôr poriadne rozhryz, než ich prehltneš," žartoval potom Bush. A odvtedy mohol prvý muž Ameriky podľa jeho manželky Laury maškrtiť len neškodné pochúťky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu