Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Na Filipínach mali vojaci ukryť obrovský poklad: Chránia miliardy výbušninami?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MANILA - Po svete sa traduje príbeh o obrovskom poklade, ktorý má byť ukrytý na Filipínach. V podzemí ho tam počas druhej svetovej vojny mali ukryť japonskí vojaci Yamashitovej armády. Odborníci svorne tvrdia, že ide o výmysel. V ostatných dňoch sa ale objavili zábery, ktoré ich názor vyvracajú.

Obrovský poklad nahromadila japonská armáda zo všetkých kútov Ázie, keď jej velil generál Tomoyuki Yamashita. Zlato a drahé kamene sa majú ukrývať vo viac než 145 podzemných tuneloch a dnes by hodnota pokladu predstavovala niekoľko miliárd eur. 


Prečítajte si aj:

Slovák mal šťastie desaťročia: Začal kopať bazén a našiel ukrytý poklad na FOTO


Legendy o zlate boli vytvorené kvôli zlepšeniu morálky Filipínčanov a mnoho odborníkov mýty vyvracalo. Najnovšie sa ale objavili zábery, na ktorých vidno, ako robotník doluje v podzemnej jaskyni, v ktorej sa nachádzajú desiatky zlatých tehličiek a iné poklady. Podľa medializovaných informácií by mal byť poklad dokonca chránený výbušninami.

Doteraz pravdivosť záberov nikto nepotvrdil. Antropológ Piers Kelly, ktorého cituje britský denník The Sun, ale tvrdí, že Yamashitov poklad je mýtus, ktorý má posilniť morálku miestnych obyvateľov.

Viac o téme: ZlatoPokladJaponskoTokio
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu